Τις βάσεις για να αρχίσει με νίκη τη σεζόν έβαλε ο Λιούις Χάμιλτον εξασφαλίζοντας την pole position στο Grand Prix της Μελβούρνης.

«Ήταν μια πολύ καλή αρχή. Νιώθω ευλογημένος που έχω αυτό το μονοθέσιο. Πέρσι δεν αρχίσαμε καλά τη σεζόν και ελπίζω φέτος σε κάτι καλύτερο, αν και την περασμένη σεζόν αποδείχτηκε πως ακόμη κι αν δεν ξεκινήσεις καλά μια χρονιά, δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου. Περιμένω να γίνει μια μεγάλη μάχη με τον Νίκο (Ρόσμπεργκ). Σήμερα κάναμε το πρώτο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση», δήλωσε ο παγκόσμιος πρωταθλητής.

Ο ομόσταβλός του στη Mercedes, Νίκο Ρόσμπεργκ, ήταν… «ιππότης». «Ο Λιούις ήταν σε εξαιρετική κατάσταση και έκανε καταπληκτική δουλειά. Εγώ είχα καλή ταχύτητα, αλλά δεν βρήκα ρυθμό και πρέπει να συμβιβαστώ με τη δεύτερη θέση. Όμως έχουμε έναν αγώνα μπροστά μας και όλα μπορούν να συμβούν», τόνισε ο Γερμανός πιλότος.

Ο τρίτος της παρέα, Φελίπε Μάσα με Williams, δήλωσε: «Η διαφορά στους χρόνους, με εξαίρεση αυτά της Mercedes, ήταν μικρή. Είμαι ικανοποιημένος με την παρουσία μου και πιστεύω πως μπορούμε να κάνουμε καλή δουλειά στον αγώνα. Θα γίνει, πιστεύω, μεγάλη μάχη με τη Ferrari γιατί έχουμε περίπου ίδια ταχύτητα. Η Red Bull δεν είναι ακόμη στο ίδιο επίπεδο, αλλά πιστεύω πως θα φτάσει σε αυτό σύντομα».

Πηγή: sport-fm.gr