Η γερμανική εταιρεία αποκαλύπτει στην Έκθεση του Λ. Άντζελες την πλέον σκληροπυρηνική έκδοση του Cayman, η οποία φέρει την ονομασία R!

Η γερμανική εταιρεία επιφύλασσε μία σημαντική έκπληξη στη Διεθνή Έκθεση του Λ. Άντζελες, απευθυνόμενη στους θιασώτες της σπορ κατασκευών. Σήμερα, λίγο πριν ανοίξουν και επίσημα οι πύλες της, η αναμονή των ευχάριστων… μαντάτων παίρνει τέλος, με τους ιθύνοντες της Porsche να δίνουν στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες πληροφορίες της νέας Cayman R (και όχι ClubSport, όπως είχε προ καιρού γραφτεί σε ουκ ολίγα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης). Αναμφίβολα, πρόκειται για την πλέον σκληροπυρηνική έκδοση του μοντέλου, όπως μαρτυρά άλλωστε και η ονομασία του, με την πιο ουσιαστική διαφορά σε σχέση με την S να επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους του αμαξώματος κατά 55 κιλά (1.295 στο σύνολο). Πως επετεύχθη αυτό; Με την χρήση ελαφρύτερων ζαντών (19 ιντσών πάντα), που προέρχονται από την Boxster Spyder, την… αφαίρεση τόσο του κλιματισμού όσο και του ηχοσυστήματος, την προσθήκη σπορ καθισμάτων από ανθρακονήματα, καθώς και την αντικατάσταση των επενδύσεων στο εσωτερικό, οι οποίες προέρχονται από την GT3 RS!

Από εκεί και πέρα, ο γνωστός κινητήρας των 3,4 λίτρων αποδίδει πλέον 330 ίππους (σ.σ.: η αναλογία κιλών ανά ίππο διαμορφώνεται πλέον στο 3,9) και συνεργάζεται τόσο με το κλασσικό χειροκίνητο κιβώτιο των 6 σχέσεων των Γερμανών, όσο και με το γνωστό μας PDK κιβώτιο (διπλού συμπλέκτη), χαρίζοντας στην έκδοση R μια επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο 5,0 και 4,9 δλ. Και σα να μην έφτανε αυτό, με την αρωγή του συστήματος Sport Chrono Package, οι παραπάνω τιμές «πέφτουν» στην εντυπωσιακή, πέρα για πέρα, τιμή των μόλις 4,7 δλ.! Από εκεί και πέρα, σημαντικές αλλαγές έχει δεχτεί και η ανάρτηση, με το ύψος της σε σχέση με την Cayman S να είναι μικρότερο πλέον, κατά 20 χλστ. Σχεδιαστικά, τα στοιχεία που διαφοροποιούν, μεταξύ άλλων, την «R» από την «S» είναι οι νέοι τροχοί, οι μαύροι καθρέπτες και το μαύρο περίγραμμα των φωτιστικών σωμάτων.

Για όσους ενδιαφερόμενους, αξίζει να αναφέρουμε πως η διάθεση της κορυφαίας αυτής έκδοσης θα ξεκινήσει τον προσεχή Φεβρουάριο.

Πηγή: 4troxoi.gr