Η Hyundai αποκάλυψε τις πρώτες εικόνες του Staria, του νέου πολυμορφικού (MPV) μοντέλου της. Το Staria είναι εξοπλισμένο με καινοτόμα χαρακτηριστικά που εστιάζουν στον οδηγό και φουτουριστικά σχεδιαστικά στοιχεία που προσφέρουν νέες εμπειρίες σε οδηγούς και επιβάτες κάνοντας τον χρόνο μετακίνησης πιο παραγωγικό και αξιόλογο.

Το νέο πολυμορφικό μοντέλο προσφέρει φουτουριστικό και μυστηριώδη εξωτερικό σχεδιασμό, που παραπέμπει σε διαστημικό όχημα. Στο εμπρός μέρος δεσπόζει μια μεγάλη οριζόντια λωρίδα LED και οι χαμηλά τοποθετημένοι προβολείς. Το ύψος της καμπίνας είναι επίσης βελτιστοποιημένο για άνεση και ευκολία, καθιστώντας το όχημα ιδανικό τόσο για επαγγελματική όσο και για οικογενειακή χρήση.

Η συνολική εμφάνιση του Staria βασίζεται σε μια «inside-out» προσέγγιση, μια νέα σχεδιαστική μεθοδολογία της μελλοντικής κινητικότητας που ξεκινά την σχεδίαση από το εσωτερικό και την επεκτείνει στο εξωτερικό. Αυτό αντικατοπτρίζει τη δέσμευση της μάρκας στην κάλυψη των αναγκών των καταναλωτών που δίνουν προτεραιότητα στη χρήση του εσωτερικού χώρου.

Το εξωτερικό του μοντέλου παρουσιάζει μια φουτουριστική, καθαρή, απλουστευμένη σιλουέτα, που ορίζεται από μια ρευστή καμπύλη που διατρέχει από το εμπρός προς το πίσω μέρος, εμπνευσμένη από το φως του ορίζοντα της Γης κατά την ανατολή του ηλίου, όταν κάποιος το βλέπει από το διάστημα. Το πίσω μέρος διαθέτει απλή και καθαρή εμφάνιση, με εντυπωσιακά κατακόρυφα φωτιστικά σώματα καθώς και ένα μεγάλο πίσω παράθυρο. Ο πίσω προφυλακτήρας χαμηλώνει ώστε να διευκολύνει τους επιβάτες να φορτώνουν και να εκφορτώνουν εύκολα το φορτίο.

Στις πρώτες εικόνες αποκαλύπτεται η πλούσια έκδοση του standard Staria (Premium). Η έκδοση αυτή διαθέτει διαφοροποιημένα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά προσφέροντας πολυτελή εμφάνιση και αίσθηση. Η μάσκα του Premium μοντέλου διαθέτει ένα μοτίβο πλέγματος και οι τροχοί 18 ιντσών περιλαμβάνουν μοτίβα και γραφικά που παραπέμπουν σε διαμάντια, δίνοντας έμφαση στην premium και μοντέρνα εμφάνιση του μοντέλου. Επίσης, τα υψηλών προδιαγραφών πίσω φωτιστικά σώματα διαθέτουν την σχεδίαση Parametric Pixel της μάρκας.

Το εσωτερικό, εμπνευσμένο από το σαλόνι ενός κρουαζιερόπλοιου, προσφέρει αίσθηση πολυτέλειας και άνεσης. Η καινοτόμος σχεδιαστική αρχιτεκτονική του οχήματος, δημιουργεί ένα ευρύχωρο και ευχάριστο περιβάλλον για τους επιβάτες. Το cockpit εστιάζει στον οδηγό διαθέτοντας φουτουριστική εμφάνιση υψηλής τεχνολογίας με οθόνη10,25 ιντσών, κεντρική κονσόλα αφής και ηλεκτρονικό μοχλό ταχυτήτων. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων βρίσκεται στην κορυφή του ταμπλό, παρέχοντας ανεμπόδιστα την προβολή των προγραμμάτων οδήγησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι, η δεύτερη σειρά καθισμάτων μπορεί να περιστραφεί κατά 180μοίρες, δίνοντας τη δυνατότητα στους επιβάτες να κάθονται αντικριστά.

Το Staria θα διατίθεται σε 2θέσιες έως 11θέσιεςεκδόσεις, καθιστώντας το μοντέλο κατάλληλο τόσο για οικογένειες όσο και για επαγγελματική χρήση, ενώ η έκδοση Premium θα διατίθεται σε εκδόσεις 7 και 9 θέσεων με καινοτόμα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά και εσωτερικές αναβαθμίσεις. Η παγκόσμια πρεμιέρα του μοντέλου θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά το πρώτο εξάμηνο του 2021. Περισσότερες πληροφορίες θα αποκαλυφθούν σύντομα.

Νίκος Τσάδαρης

TAGS