Η Ford λανσάρει τώρα ένα νέο, 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο για το Puma με κινητήρα EcoBoost Hybrid, δίνοντας για πρώτη φορά την δυνατότητα στους κατόχους του νέου crossover μοντέλου να μειώσουν περαιτέρω τις εκπομπές CO2 (πάνω από 5%) και την κατανάλωση σε συνδυασμό με την ήπια υβριδική τεχνολογία 48 volt.

Το 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο (διαθέτει και paddles στις εκδόσεις Puma ST-Line X και ST-Line Vignale) κάνει την οδήγηση λιγότερο απαιτητική ιδιαίτερα στην πόλη και στην πυκνή κυκλοφορία, ενώ οι γρήγορες και ομαλές αλλαγές σχέσεων συμπληρώνουν τις επιδόσεις του υβριδικού συστήματος κίνησης, βελτιώνοντας την οδηγική ευχαρίστηση.

Με το νέο κιβώτιο, η ρεπρίζ για το Puma 1.0L EcoBoost Hybrid 125 ίππων βελτιώνεται μέχρι 4% συγκριτικά με την μη υβριδική έκδοση, ενώ το Puma 1.0L EcoBoost Hybrid 155 ίππων έχει επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε 8,7 δευτερόλεπτα. Επιπλέον στο πρόγραμμα Sport, το υβριδικό Puma με αυτόματο κιβώτιο διατηρεί χαμηλότερη σχέση για πιο σπορ απόκριση, ενώ η δυνατότητα κατεβάσματος έως και τριών σχέσεων επιτρέπει ταχύτερες προσπεράσεις όταν οι οδηγοί επιθυμούν μέγιστη επιτάχυνση.

Ο συνδυασμός του κιβωτίου διπλού συμπλέκτη με ένα υβριδικό σύστημα κίνησης προσφέρει τα πλεονεκτήματα και των δύο τεχνολογιών, αυξάνοντας την ίδια στιγμή την διαθεσιμότητα των οικονομικών υβριδικών συστημάτων κίνησης. Μερικά από τα οφέλη του νέου κιβωτίου είναι τα εξής:

– Η τεχνολογία διπλού συμπλέκτη προσφέρει επιτάχυνση χωρίς διακοπές ισχύος με ομαλές αλλαγές σχέσεων

– Τα αυτόματα κιβώτια διευκολύνουν τους οδηγούς με κινητικά προβλήματα

– Με τον οδηγό να έχει την διαχείριση μόνο δύο πεντάλ (γκάζι / φρένο), αυξάνεται η οδηγική άνεση κυρίως σε συνθήκες πόλης

Επιπλέον, το 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο επιτρέπει τη λειτουργία πρόσθετων τεχνολογιών σε συνδυασμό με την οικονομία του EcoBoost Hybrid για πρώτη φορά, όπως:

– Δυνατότητα απομακρυσμένης εκκίνησης του κινητήρα (Remote Start), μέσω της εφαρμογής FordPass

– Λειτουργία Stop & Go για το Adaptive Cruise control, που μπορεί να σταματήσει τελείως το αυτοκίνητο σε συνθήκες κυκλοφορίας με σταμάτα-ξεκίνα στην πόλη και να το εκκινήσει αυτόματα εάν η στάση είναι μικρότερη των 3 δευτερολέπτων.

Νίκος Τσάδαρης