H McLaren, διανύοντας της καλύτερες ημέρες της «ζωής» της, επιβεβαίωσε το λανσάρισμα της entry-level P13 μέσα στο 2015, αλλά και την κατασκευή της περιορισμένης παραγωγής αγωνιστικής έκδοσης της Ρ1.

Το 2013 ήταν μια καλή χρονιά για την McLaren Automotive, καθώς για πρώτη φορά εμφάνισε κερδοφορία. Βλέπετε, παρέδωσε 1.359 12C και 36 Ρ1, έχοντας έσοδα ύψους 351,375 εκ. ευρώ. Οι φιλοδοξίες της εταιρείας, όμως, δεν σταματούν εδώ, καθώς επιβεβαίωσε πως η πολυαναμενόμενη entry-level P13 θα είναι διαθέσιμη πριν τελειώσει το 2015.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία δήλωσε τα ακόλουθα: « Η Ρ13 θα είναι ένα άνετο, εύχρηστο και όμορφο διθέσιο όχημα με τον κινητήρα στη μέση, το οποίο θα διαθέτει ένα carbon σασί. Θα διατίθεται σε περισσότερες από μία εκδόσεις και μόλις αρχίσει να πωλείται, η ετήσια παραγωγή της McLaren Automotive θα αυξηθεί κατά 4.000 μονάδες».

Η McLaren επιβεβαίωσε ακόμα πως θα φτιάξει μια περιορισμένης παραγωγής αγωνιστική έκδοση της Ρ1, η οποία θα είναι διαθέσιμη μόνο σε όσους κατέχουν ήδη τις 375 Ρ1 δρόμου. Η εταιρεία δέχθηκε πάνω από 1.000 παραγγελίες για το νεότερό της μοντέλο, την 650S, η οποία λανσαρίστηκε φέτος σε Coupé και Spider εκδόσεις, αντικαθιστώντας την 12C.

Με την προσθήκη στη γκάμα της McLaren της Ρ13 του χρόνου, η εταιρεία προσδοκά να προσεγγίσει νέες αγορές και καινούργιους πελάτες, να αυξήσει τον όγκο της παραγωγής της και να βελτιώσει τόσο τα έσοδα, όσο και τα κέρδη της. Για αυτό το λόγο η φίρμα αύξησε τις επενδύσεις της το 2013 στην Έρευνα και Ανάπτυξη (R&D) από τα 3,08 εκ. στα 86,93 εκ ευρώ. Για φέτος, η McLaren έχει παρόμοιους στόχους σε όγκο πωλήσεων με πέρσι, αλλά προσδοκά μεγαλύτερα κέρδη, καθώς έχει παραδώσει ήδη πάνω από 100 Ρ1 στους τυχερούς κατόχους τους.

Πηγή: autotriti.gr