Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για το 37ο Ράλλυ Φθιώτιδας που θα διεξαχθεί στις 19-20 Σεπτεμβρίου με επίκεντρο την πόλη της Λαμίας, υπό την διοργάνωση του Αθλητικού Σωματείου “Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας” (Α.Λ.Α.Λ.).

Ο δεύτερος γύρος του θεσμού συγκεντρώνει 41 πληρώματα από Ελλάδα και εξωτερικό, με τον συναγωνισμό τόσο στην Γενική Κατάταξη όσο και στις επιμέρους κατηγορίες να προβλέπεται συναρπαστικός.

Στο αγωνιστικό κομμάτι στις συμμετοχές του αγώνα, ξεχωρίζουν τα 6 αγωνιστικά αυτοκίνητα προδιαγραφών R5 της κατηγορίας C1, μεταξύ των οποίων οι Έλληνες Πρωταθλητές Γιάννης Παπαδημητρίου και Γιώργος Κεχαγιάς, ο Πρωταθλητής WRC Trophy 2017 Jourdan Serderidis και ο Βέλγος Sebastien Bedoret, ένας μικρός σε ηλικία οδηγός που ψάχνει εμπειρίες σε χωμάτινες επιφάνειες.

Στην Κατηγορία C2, συμμετέχουν 12 τετρακίνητα αγωνιστικά αυτοκίνητα, ανάμεσα στα οποία και δυο οδηγοί από την Κύπρο, οι Φοίβος Νικολάου και Γιώργος Αγαθοκλέους.

Στην Κατηγορία F2, στην οποία κατατάσσονται τα αυτοκίνητα με κίνηση στους 2 (εμπρός η πίσω) τροχούς, συμμετέχουν αξιόλογοι συνδυασμοί, ανάμεσα στους οποίους πολλά Toyota Yaris, που «τραγουδούν» ακόμα, 20 χρόνια μετά την καθιέρωσή τους στο Ελληνικό αγωνιστικό στερέωμα.

Το 37ο Ράλι Φθιώτιδος με επίκεντρο την πόλη της Λαμίας,  περιλαμβάνει 4 Ειδικές Διαδρομές, οι οποίες θα διεξαχθούν την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, με τα αγωνιστικά χιλιόμετρα να είναι 73,90. Στις εκδηλώσεις του αγώνα συμπεριλαμβάνεται προαιρετικό Shakedown το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου στην περιοχή ΧΥΤΑ Λαμίας . Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, στις 9:30 από την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας,  και περιλαμβάνει 2 περάσματα από τις Ειδικές Διαδρομές “Μοσχοκαρυά” μήκους 18,42 και “Δίβρη” μήκους 18,53 χιλιομέτρων. Ο τερματισμός, θα πραγματοποιηθεί στον χώρο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας.

Νίκος Τσάδαρης