Οι φήμες ότι η McLaren δούλευε πάνω σε ένα νέο supercar, γρηγορότερο από το MP4-12C, για να αντιπαρατεθεί αποφασιστικά στον δρόμο με τη Ferrari F12 και τη Lamborghini Aventador μόλις επιβεβαιώθηκαν!

Η φίρμα ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα κατεβάσει το πρωτότυπο στο 84ο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, κάνοντας το ίντερνετ να πάρει φωτιά σε επίπεδο φημολογίας και εικασιών.

Η 650S της McLaren Automotive λοιπόν, παίρνοντας μαθήματα και δανειζόμενη στοιχεία τόσο από τη 12C όσο και την P1, θα συνεχίσει την 50χρονη παράδοση της φίρμας στα καθαρόαιμα αγωνιστικά.

Κι ενώ από το δελτίο Τύπου της McLaren δεν μαθαίνουμε τίποτα περισσότερο, παρά μόνο ότι η επίσημη παρουσίαση θα γίνει στις 4 Μαρτίου στη Γενεύη, δεν είναι λίγοι αυτοί που βλέπουν πίσω από το όνομα «650S» ιπποδύναμη 650 αλόγων (641, για την ακρίβεια, σύμφωνα με τις «διαρροές»).

Η McLaren έδωσε στη δημοσιότητα ως τιζεράκι και την άχαρη αυτή φωτογραφία, που δεν συγκινεί φυσικά κανέναν.

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά που μαθαίνουμε από τις φήμες είναι η τελική των 330 χλμ/ώρα, αλλά και τα 0-100 χλμ/ώρα σε 3,2 δευτερόλεπτα. Όσο για την όψη, η μούρη λέει θα μοιάζει πολύ με την Ρ1, ενώ γενικότερα και όλο το αμάξωμα θα εφαρμόζει τις αεροδυναμικές καινοτομίες της Ρ1.

Με αυτά τα χαρακτηριστικά στο καπό της ωστόσο, δεν είναι σίγουρο ότι θα μπορέσει να τα βάλει με τους ανταγωνιστές F12 και Aventador.

Κι αυτό μας φέρνει στο δεύτερο σενάριο (των φρονιμότερων), που είναι εξάλλου και πιθανότερο, σύμφωνα με το οποίο ο ανταγωνιστής της Ferrari F12 θα είναι η μελλοντική McLaren Ρ15 και η τωρινή θα είναι «απλώς» μια αναβαθμισμένη 12C (650 πλέον αλόγων), με σκοπό να τα βάλει με τη μετριοπαθέστερη Ferrari 458 Speciale και τη Lamborghini Gallardo LP 570-4 Squadra Corse.

Κι αν μάλιστα λάβουμε υπόψη μας παλιότερες δηλώσεις της McLaren ότι η P15 δεν θα είναι έτοιμη παρά έπειτα από χρόνια, τότε το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης παραείναι νωρίς για την παρουσίασή της. Όπως κι αν έχει το πράγμα, θα μάθουμε σε λίγες εβδομάδες, καρδιοχτυπώντας μέχρι τότε για τη McLaren…