Η Alfa Romeo 4C κέρδισε το σημαντικό πρώτο βραβείο στο 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Αυτοκινήτου και ανακηρύχθηκε «Ομορφότερο αυτοκίνητο του 2013». Το «μικρό» ιταλικό υπεραυτοκίνητο επιλέχθηκε από μία παγκόσμια έρευνα στο Internet, που οργανώθηκε από τις εταιρείες πολυμέσων Le Point, Auto Addict, Automobiles Classiques, AD και JC Decaux. Βραβεύτηκε, με το 40,7% των ψήφων, αφήνοντας πίσω τη BMW σειράς 4 (25,55%), τη Mercedes CLA (22,15%) και το Mazda 3 (11,6%).

Το Διεθνές Φεστιβάλ Αυτοκινήτου ιδρύθηκε στο Chamonix το 1986 και καθιερώθηκε ως ένα σημαντικό γεγονός στο παγκόσμιο πρόγραμμα εκδηλώσεων στον κόσμο του αυτοκινήτου, επιβραβεύοντας τη δημιουργικότητα στη σχεδίαση αυτοκινήτων με το βραβείο του «Ομορφότερου αυτοκινήτου της χρονιάς».

Όμως η 4C, είχε και μία ακόμα επιτυχία κερδίζοντας το βραβείο των αναγνωστών του γερμανικού ειδικού περιοδικού «Auto, Motor und Sport» στην κατηγορία «σπορ αυτοκίνητα» της κατάταξης των εισαγόμενων μοντέλων, όπου βρέθηκε μπροστά από 28 αυτοκίνητα.

Ψηφίζοντας για τα βραβεία «Best Cars 2014», περισσότεροι από 115.000 αναγνώστες διάλεξαν την 4C ως το καλύτερο σπορ αυτοκίνητο της χρονιάς. Στην επιλογή σημαντικό ρόλο έπαιξαν η επιτάχυνση από 0 ως 100 χλμ./ώρα μόλις σε 4,5”, η μέγιστη ταχύτητα των 258 χλμ./ώρα, η επιβράδυνση που μπορεί να φτάσει στο 1,2 g κατά τον διαμήκη και 1,1g στον εγκάρσιο άξονα.

Όλα αυτά επιτυγχάνονται και χάρη στην σωστή κατανομή βάρους (40% στον μπροστινό άξονα και 60% στον πίσω) αλλά και στο χαμηλό συνολικό βάρος (μόλις 895 κιλά) του αμαξώματος, που είναι κατασκευασμένο από σύνθετα υλικά, αλουμίνιο και χάλυβα, επιτυγχάνοντας έναν εξαιρετικό λόγο βάρους/ισχύος, μόλις 4 κιλά/ίππο.