Η Lucid Motors υπάρχει ακόμα και είναι έτοιμη να ρίξει στην αγορά το μικρό θαυματάκι της, ένα πολυτελέστατο ηλεκτρικό σεντάν με τελική άνω των 320 χλμ/ώρα και αυτονομία 643 χιλιομέτρων.

Το ηλεκτρικό startup είχε παρουσιάσει το πρωτότυπο για έναν πιθανό αντίπαλο του Tesla ήδη από τα τέλη του 2016. «Air» ονομαζόταν το concept και ξεχείλιζε πολυτέλεια και επιδόσεις. Όπως αυτά τα 0-100 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 2,5 δευτερόλεπτα!

Κι όλα αυτά από μια ηλεκτρική καρδιά που αποδίδει 1.000 ίππους (745 kilowatts). Όσο για την τιμή του, έλεγε τότε πως θα κυμαινόταν μόλις στα 60.000 δολάρια.

Η Lucid ήταν να μετακομίσει σε ένα εργοστάσιο της Αριζόνα για να ξεκινήσει την παραγωγή το 2018, της έλειπαν ωστόσο 700 εκατ. δολάρια. Κι εκεί που η παρτίδα έμοιαζε χαμένη για την καλιφορνέζικη εταιρία, στα τέλη του 2018 ζεστά επενδυτικά κεφάλαια από τη Σαουδική Αραβία της τάξης του 1 δισ. δολαρίων της ξανάδωσαν ζωή.

Η Lucid ανακοίνωσε πρόσφατα πως θα παρουσιάσει επιτέλους τον Απρίλιο στη Νέα Υόρκη το όχημα που θα βγάλει στην παραγωγή.

Είπε ακόμα πως θα ρίξει πρόωρα στην αγορά 80 κομμάτια του μοντέλου, σε «δοκιμαστικό ακόμα στάδιο», στις αρχές του τέταρτου τριμήνου του 2020. Η κανονική παραγωγή θα ξεκινήσει ωστόσο πριν το 2021. Έτσι υποσχέθηκε.

Και πλέον δέχεται και παραγγελίες, με προκαταβολή ακόμα και 1.000 δολαρίων.

Πέρυσι, το πρωτότυπο Air έκανε έναν γύρο στην πίστα Laguna Seca και σημείωσε καλύτερες επιδόσεις από κάθε άλλο τετραθέσιο ηλεκτρικό εκεί έξω. Πριν από αυτό, το concept car έπιασε τα 378 χιλιόμετρα την ώρα!

Καθαρά αγωνιστικές επιδόσεις δηλαδή…