Η Land Rover, λανσάροντας τα δύο νέα SUV, το «θηριώδες» Range Rover Sport και το 3θυρο compact Evoque, είχε κατά νου να ετοιμάσει και τις παραλλαγές τους.

Έτσι, για το Evoque, πέρα από την cabrio εκδοχή, θα κυκλοφορήσει και την RS έκδοση μέχρι τέλος του έτους.

Πιο συγκεκριμένα, το Evoque RS θα εφοδιάζεται με το γνωστό turbo 2λιτρο μοτέρ βενζίνης, αλλά αναβαθμισμένο, ώστε να παράγει 300 ίππους.

Παράλληλα, θα γίνουν και οι απαραίτητες μετατροπές εξωτερικά, μέσω ενός αεροδυναμικού κιτ, προκειμένου να αποκτήσει ένα επιθετικό και «αγωνιστικό» προφίλ.

Από την άλλη, το Range Rover Sport RS, παρόλο που είναι έτοιμο για δοκιμές, σύμφωνα με πληροφορίες, θα λανσαριστεί αργότερα μέσα στο 2014.

Το εν λόγω μοντέλο θα χρησιμοποιεί έναν 5λιτρο V8 κινητήρα, που για την περίσταση θα «αυξήσει» τους ίππους του σε 542 (όπως κι οι Jaguar XKR-S, XFR-S and XJR) και 680 Nm ροπής, πετυχαίνοντας έτσι να ολοκληρώνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,8 δλ. (έναντι των 5 δλ. που απαιτούνται για το «απλό» SUV των 503 ίππων).

Τέλος ως προς τα εξωτερικά χαρακτηριστικά, αναμένονται αλλαγές στα φωτιστικά σώματα του Range Rover Sport RS, καθώς και στις πλαϊνές ποδιές του, οι οποίες θα είναι χαμηλωμένες, ενώ αναβαθμίσεις θα υπάρξουν πιθανότατα στις αναρτήσεις και το σύστημα των φρένων.

Πηγή: autotriti.gr