Η Audi επιβεβαίωσε την πρόθεσή της να προχωρήσει στην παραγωγή ενός νέου υβριδικού οχήματος plug-in, το οποίο θα κατασκευαστεί στην Κίνα, σε συνεργασία με την εταιρεία First Automotive Works (FAW), η οποία αποτελεί μόνιμο συνέταιρο της εταιρείας στην τοπική αγορά.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στην 25η επέτειο παρουσίας της FAW στον κλάδο των αυτοκινήτων, ο πρόεδρος της Audi, Rupert Stadler, συνεχάρη τους κινέζους συνεργάτες του και ανακοίνωσε την έναρξη του νέου project.

Βέβαια δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες, αλλά τόνισε ότι το νέο υβριδικό όχημα θα συνδυάζει τον κινητήρα εσωτερικής καύσης με τα ηλεκτρικά μοτέρ αρμονικά, ώστε να πετυχαίνει καλές επιδόσεις και οικονομία καυσίμου.

Τέλος, ο Stadler υπογράμμισε ότι δεν γνωρίζει πότε θα είναι έτοιμο το νέο υβριδικό ή πότε θα λανσαριστεί, όμως αυτό πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν γρηγορότερα, για να διευκολύνει και αυτό με τη σειρά του την αύξηση των πωλήσεων της εταιρείας και να επιτευχθεί μέχρι το 2020 ο στόχος που έχει τεθεί, για την πώληση 2 εκατομμυρίων μοντέλων τον χρόνο.

Πηγή: autotriti.gr