Με ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα λύσεων φόρτισης (Ford Charging Solutions), που θα προσφέρει απρόσκοπτη και ενιαία πρόσβαση σε συστήματα φόρτισης τόσο στο σπίτι όσο και στον δρόμο σε όλη την Ευρώπη, η Ford βάζει τέλος σε μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες για τους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων, που φυσικά δεν είναι άλλη από το πώς και πού θα τα φορτίζουν γρήγορα και άνετα.

Όταν η εταιρεία ξεκινήσει τις παραδόσεις των νέων, πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων της από τη νέα χρονιά, οι πελάτες της θα μπορούν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή FordPass για να εντοπίζουν εύκολα, να καθοδηγούνται, να πληρώνουν και να παρακολουθούν τη διαδικασία φόρτισης των οχημάτων τους σε περισσότερες από 125.000 τοποθεσίες του Δικτύου Φόρτισης FordPass σε 21 χώρες.

Επιπλέον, ο επιτοίχιος φορτιστής (Connected Wallbox) της μάρκας, θα προσφέρει απλούστερη, ταχύτερη και πιο οικονομική διαδικασία φόρτισης των ηλεκτροκίνητων μοντέλων της εταιρείας στο σπίτι.

Βάσει σχετικής έρευνας, που αποκαλύπτει ότι οι δυνητικοί αγοραστές θέλουν να γνωρίζουν ότι έχει ληφθεί μέριμνα για τη φόρτιση πριν προχωρήσουν στην αγορά ενός ηλεκτρικού οχήματος, η στρατηγική της Ford στον τομέα της φόρτισης είναι διττή.

Έτσι, υπάρχει η δυνατότητα φόρτισης στο σπίτι, όπου οι περισσότεροι ιδιοκτήτες συνήθως φορτίζουν τα ηλεκτρικά τους οχήματα. Κάθε plug-in ηλεκτρικό όχημα της μάρκας θα διατίθεται στο βασικό του εξοπλισμό με ένα καλώδιο Ford Home Charge Cable, που υποστηρίζει τη φόρτιση ανεξάρτητα από την ισχύ της οικιακής παροχής ρεύματος.

Με τον τρόπο αυτό, η φόρτιση στο σπίτι καθίσταται εύκολη όσο η αντίστοιχη ενός κινητού τηλεφώνου. Τα πλήρως ηλεκτρικά Ford μπορούν να φορτίζονται μέσω μιας οικιακής ηλεκτρικής πρίζας ή ενός επιτοίχιου φορτιστή Ford Connected Wallbox, που προσφέρει μέχρι και πέντε φορές μεγαλύτερη ισχύ φόρτισης συγκριτικά με μία στάνταρ οικιακή ηλεκτρική παροχή. Αυτό σημαίνει ότι οι πελάτες έχουν δυνατότητα να φορτίζουν πλήρως το αυτοκίνητό τους κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Εύκολη χρήση των σημείων φόρτισης

Σε συνεργασία με τη NewMotion και μέσω της συνδεσιμότητας που προσφέρει το ενσωματωμένο modem FordPass Connect, η εφαρμογή θα προσφέρει στους ιδιοκτήτες πρόσβαση στο μεγαλύτερο (και ραγδαία αναπτυσσόμενο) δίκτυο δημόσιων σταθμών φόρτισης στην Ευρώπη. Έτσι, οι αγοραστές θα μπορούν να χρησιμοποιούν εύκολα τα σημεία φόρτισης σε διάφορες περιοχές και να πληρώνουν για τις υπηρεσίες φόρτισης μέσα από ένα λογαριασμό, γεγονός που αναμένεται να αναβαθμίσει την εμπειρία ιδιοκτησίας ενός ηλεκτρικού οχήματος.

Η FordPass mobile app επιτρέπει στους οδηγούς να παρακολουθούν από απόσταση την κατάσταση φόρτισης του αυτοκινήτου τους. Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο της εφαρμογής είναι το FordPass Power My Trip. Πρόκειται για έναν προγραμματιστή ταξιδιού (trip planner) που λαμβάνει υπόψιν την τρέχουσα κατάσταση φόρτισης του οχήματος, έχοντας τη δυνατότητα να εντοπίζει τα κατάλληλα σημεία φόρτισης κατά μήκος της διαδρομής, προς όφελος της απόδοσης. Η εφαρμογή αναγνωρίζει επίσης σημεία ενδιαφέροντος (POI), όπως εστιατόρια και εμπορικά κέντρα, ώστε να αξιοποιείται με τον καλύτερο τρόπο ο χρόνος του ιδιοκτήτη ενός ηλεκτρικού οχήματος, όσο διαρκεί η φόρτιση του αυτοκινήτου του.

Επιπλέον, η λειτουργία συνδεδεμένης πλοήγησης που προσφέρει το FordPass Connect θα δίνει τη δυνατότητα στους κατόχους Ford σε όλη την Ευρώπη να προωθούν ασύρματα (over-the-air) τις προγραμματισμένες διαδρομές τους από τα κινητά τηλέφωνα ή τα tablet τους απευθείας στα ηλεκτρικά τους οχήματα. Έτσι, τα ταξίδια που έχουν σχεδιαστεί στο σπίτι, στο γραφείο, ή χαλαρά σε ένα καφέ, θα μπορούν να αποστέλλονται στο σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου, κάτι που σημαίνει ότι οι οδηγοί απλά θα κάθονται πίσω από το τιμόνι και θα ενεργοποιούν την επιλεγμένη διαδρομή.

Νίκος Τσάδαρης

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.