Η Formula 1 πάει… Μαϊάμι το 2021

Ιστορική απόφαση της διοργάνωσης


AUTO
23:52
16/10/2019
Η Formula 1 πάει... Μαϊάμι το 2021
loading

Οι προσπάθειες για τη διοργάνωση ενός Γκραν Πρι της Formula 1 στην πόλη του Μαϊάμι έπεσαν στο παρελθόν στο κενό, κυρίως λόγω των αντιδράσεων πολλών κατοίκων.

Ωστόσο, η Formula 1 είναι πολύ πιθανόν να φιλοξενηθεί στην αμερικανική πόλη, καθώς υπέγραψε προσύμφωνο με τη διοίκηση του Hard – Rock – Stadion, για ένα Γκραν Πρι γύρω από την έδρα των Miami Dolphins.

Αυτό προκύπτει από επίσημη, κοινή ανακοίνωση των δύο μερών, ενώ πιο πιθανή ημερομηνία για τον πρώτο αγώνα της Formula 1 στο Μαϊάμι θεωρείται το 2021. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η Formula 1 και το Hard-Rock-Stadion πέτυχαν μία καταρχήν συμφωνία, για τη διοργάνωση του πρώτου Γκραν Πρι στο Μαϊάμι στο Hard-Rock-Stadion».

Οι επίδοξοι διοργανωτές παρουσίασαν μάλιστα και ενδεικτικές μακέτες της μελλοντικής πίστας, που θα αποτελεί μία σύνθεση από μεγάλες ευθείες και πολύ κλειστές στροφές, οπότε θα προσφέρει –θεωρητικά- πολλές δυνατότητες προσπέρασης.

Οι Αμερικανοί υπεύθυνοι εκτιμούν, ότι τα ετήσια έσοδα της ευρύτερης περιοχής του Μαϊάμι από τον αγώνα της Formula 1 θα κυμαίνονται γύρω στα 360 εκατ. ευρώ, ενώ τονίζουν χαρακτηριστικά: «Φανταστείτε, να έρχονται άνθρωποι από όλον τον κόσμο τον Μάιο στη Φλόριντα. Βαρκελώνη, Μονακό, Μαϊάμι, εμπρός να το κάνουμε πραγματικότητα».

Να πούμε, ότι το 2015 διοργάνωσε η Formula E το δικό της Γκραν Πρι με ηλεκτρικά μονοθέσια στο κέντρο της πόλης του Μαϊάμι, ενώ από το 2017 άρχισε να μεγαλώνει το ενδιαφέρον της Formula 1 για κάτι ανάλογο. Για να δούμε, τι θα συμβεί τελικά, γιατί το προσύμφωνο δεν αποτελεί κάποια δεσμευτική νομική πράξη, αλλά αποτυπώνει μόνον προθέσεις.

Πηγή: gazzetta.gr

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει