Μια ειδική επετειακή έκδοση του Wrangler λανσάρει η Jeep προκειμένου να γιορτάσει τις 1.000.000 πωλήσεις του και καθιέρωσή του ως το απόλυτο όχημα για τους λάτρεις των off-road διαδρομών απανταχού στον κόσμο.

Πρόκειται για το Wrangler Rubicon 10th Anniversary Edition (2013), το οποίο εξωτερικά διαθέτει νέους προφυλακτήρες και καινούργια κουκούλα, έχει αυξημένη απόσταση από το έδαφος και 17-ιντσών ζάντες αλουμινίου με ενισχυμένα ελαστικά.

Στο εσωτερικό, από την άλλη «φοράει» κόκκινα δερμάτινα καθίσματα για την περίσταση.

Ως προς τα μηχανικά μέρη δεν υπάρχουν αλλαγές καθώς ο 3,6 λίτρων V6 που αποδίδει 285 ίππους και 352 Nm ροπής συνδυάζεται με το κλασικό μπλοκέ διαφορικό, για τις εκτός δρόμου απαιτητικές διαδρομές.

Όπως τόνισε ο Mauro Pino, αντιπρόεδρος της εταιρείας, κάθε Jeep Wrangler, που έχει δημιουργηθεί στο Οχάιο και πωληθεί ανά τον κόσμο, κατασκευάστηκε με περισσή φροντίδα, πάθος και έμφαση στην ποιότητα, ελπίζοντας στο επόμενο εκατομμύριο.

Η νέα γενιά Grand Cherokee θα καθυστερήσει λίγο

Παράλληλα, καθυστερήσεις στο λανσάρισμα του νέου Grand Cherokee, παρατηρούνται στην Αμερική. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, που είχε ανακοινώσει η εταιρεία, ήδη έπρεπε να είναι στη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου στο Οχάιο.

Εν τούτοις, φαίνεται κάτι τέτοιο να πηγαίνει πίσω, για περίπου ένα μήνα, καθώς ο επικεφαλής του εργοστασίου, Mark Chernoby, διευκρινίζει πως υπάρχουν αρκετά θέματα προς επίλυση.

Ο Chernoby υποστήριξε, ότι τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν δεν είναι ασυνήθιστα για το λανσάρισμα ενός νέου οχήματος -ιδιαίτερα όταν έχουν να κάνουν με νέους κινητήρες- προσπαθώντας να υποβαθμίσει το όλο θέμα.

Ειδικότερα, θα πρέπει να εξετασθούν διεξοδικά όλα τα δεδομένα, ώστε να ταιριάξουν αρμονικά και χωρίς προβλήματα οι κινητήρες πετρελαίου και βενζίνης με το νέο 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Σύμφωνα πάντως με την επίσημη Chrysler αναμένεται τον Ιούνιο να ανακοινωθούν οι τιμές και το Σεπτέμβριο να ξεκινήσουν οι πωλήσεις στην Αμερική.

Πηγή: autotriti.gr