Στο BMW X7 Pick-up η πολυτέλεια συναντά την πρακτικότητα

Το one-off  μοντέλο βασίζεται στην X7, το πολυτελέστερο και τελευταίο μέλος της οικογένειας X


AUTO
13:43
10/07/2019
Στο BMW X7 Pick-up η πολυτέλεια συναντά την πρακτικότητα
3
loading

Οι επισκέπτες της φετινής εκδήλωσης BMW Motorrad Days, ανάμεσα στα πολλά και ενδιαφέροντα εκθέματα, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μία πραγματικά μοναδική στο είδος της BMW X7 Pick-up. Μία μοναδική μετατροπή που δημιούργησαν οι μαθητευόμενοι του προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης του Group σε συνεργασία με τα τμήματα Concept Vehicle Construction και Model Technology του εργοστασίου του Μονάχου.

Το one-off  μοντέλο βασίζεται στην X7, το πολυτελέστερο και τελευταίο μέλος της οικογένειας X και συνδυάζει την τεχνολογία κίνησης της X7 xDrive40i 250 kW/340 hp  με την καινοτόμα φιλοσοφία ενός πενταθέσιου, πολυτελούς pick-up.

Η χειροποίητη καρότσα με προηγμένο φινίρισμα ξύλου υψηλής ποιότητας, η αερανάρτηση δύο επιπέδων ρυθμιζόμενη καθ’ ύψος και οι πολυάριθμες λεπτομέρειες υψηλής ποιότητας καθιστούν την X7 Pick-up ιδανική για καθημερινή χρήση και όχι μόνο. Μία ισχυρή μοτοσικλέτα περιπέτειας BMW F 850 GS πάνω στην καρότσα ολοκληρώνει τη μετατροπή. Παρέα, τα δύο οχήματα, μπορούν τα ταξιδεύουν στις πιο απομακρυσμένες γωνιές του κόσμου.

Εξελιγμένα υλικά και προηγμένες μέθοδοι παραγωγής

Πίσω από μία καμπίνα που μπορεί να μεταφέρει σε ένα πολυτελές περιβάλλον πέντε άτομα, η X7 Pick-up προσφέρει πλούσιο χώρο φόρτωσης. Το μήκος της καρότσας ποικίλει από 140 εκ. (κλειστή) έως 200 εκ (ανοιχτή). Χάρη στην ευφυή χρήση CFRP στα τμήματα της οροφής, τις πίσω πόρτες και το πίσω κάλυμμα, επιτεύχθηκε εξοικονόμηση βάρους 200 κιλών έναντι του μοντέλου παραγωγής, παρά το κατά 10 εκ. μακρύτερο αμάξωμα. Σε συνδυασμό με την υψηλής ποιότητας, χειροποίητη επένδυση της καρότσας από ξύλο τικ, τις χειρολαβές και τις διακοσμητικές λωρίδες από SLS 3D πρεσαριστά εξαρτήματα, επιβεβαιώνεται η καινοτόμα δύναμη, η ικανότητα και η τεχνική ακρίβεια των εκπαιδευόμενων. Ο συνδυασμός ξύλου τικ στο χρώμα του μελιού και της μεταλλικής απόχρωσης Tanzanite Blue της BMW Individual (ένα αποκλειστικό navy blue φινίρισμα που πετυχαίνει πρόσθετο βάθος όταν είναι εκτεθειμένο στο φως) είναι εμπνευσμένο από το σπορ της ιστιοπλοΐας και πετυχαίνει μία προηγμένη εμφάνιση.

Για τη μετατροπή της ιδέας σε πράξη χρειάστηκαν μόλις δέκα μήνες, στο διάστημα των οποίων οι δώδεκα εκπαιδευόμενοι από διάφορους επαγγελματικούς χώρους -(body & vehicle mechanics (m/f/x), vehicle mechatronics (m/f/x) και technical model construction (m/f/x)- μετέτρεψαν μία ιδέα σε ένα πλήρως λειτουργικό, νόμιμο αυτοκίνητο για το δρόμο, με ποιότητα «show car».

Σύμφωνα με τη στρατηγική βιωσιμότητας της μάρκας, ένα όχημα προπαραγωγής αποτέλεσε την αποτελεσματικού κόστους βάση του πρωτοτύπου, το οποίο οι εκπαιδευόμενοι «έσωσαν» από απόσυρση και καταστροφή. Οι εκπαιδευόμενοι ήταν ελεύθεροι να αποφασίσουν για την ιδέα και την υλοποίησή της, χωρίς όμως να υπολογίζουν στην πρόσθετη υποστήριξη των ειδικών που συνήθως παρέχεται στην κατασκευή ενός πρωτότυπου αυτοκινήτου. Το τελικό αποτέλεσμα με τη συνοχή του προϊόντος κάνει τους μαθητευόμενους ακόμα πιο περήφανους για το project της πρακτικής τους εκπαίδευσης. Όνειρό τους ήταν μία βόλτα με την X7 Pick-up μετά την πρεμιέρα ή ακόμα και μία εκδρομή στα βουνά.

Στον χώρο φόρτωσης του τροποποιημένου οχήματος υπήρχε μία BMW F 850 GS, που ταίριαζε ιδανικά στην εκδήλωση των Motorrad Days.

Η X7 Pick-up είναι ένα «one-off» μοντέλο, προϊόν του τμήματος Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης του BMW Group (Vocational Training) στο Μόναχο, που εκπαιδεύει αυτή τη στιγμή σχεδόν 5.000 άτομα σε εννέα χώρες σε όλο τον κόσμο. Δεν υπάρχουν σχέδια για παραγωγή. Τέτοιου είδους projects εξυπηρετούν για την πρακτική εξάσκηση των μαθητευομένων, καθώς έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν και να εφαρμόσουν τις ιδιαίτερες δεξιότητές τους και είναι καθαρά εκπαιδευτικού χαρακτήρα και επαγγελματικού ενδιαφέροντος για κάθε ειδικότητα.

Νίκος Τσάδαρης

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar Giorgis

    Μου αρέσει ότι στην καρότσα έβαλαν χειρολαβές.

  2. avatar κακάσχημο

    καρούλι

  3. avatar Kos g2

    Δεν μπορεί τρολαρετε τους γύφτους

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει