H Citroën με την παρουσίαση του νέου SUV Citroën C5 Aircross, διευρύνει την της γκάμα της στην κατηγορία των SUV. H νέα ναυαρχίδα της μάρκας, διαθέτει μια σύγχρονη και δυναμική προσωπικότητα με έντονα χαρακτηριστικά SUV (23εκ. απόσταση από το έδαφος, Grip Control, μεγάλοι τροχοί), με ασύγκριτη άνεση και πολυχρηστικότητα εσωτερικών χώρων.

Όντας πρέσβης του προγράμματος Citroën Advanced Comfort, το νέο C5 Aircross είναι το πιο εύκολα διαμορφώσιμο και το πιο άνετο μοντέλο της κατηγορίας του. Εφοδιασμένο με την πρωτοποριακή ανάρτηση με Progressive Hydraulic Cushions και τα καθίσματα Advanced Comfort, προσφέρει μεγάλη άνεση στις μετακινήσεις.

Η δυνατότητα διαμόρφωσης του εσωτερικού του, χάρη στα τρία ανεξάρτητα συρόμενα, με ρυθμιζόμενη πλάτη και ανακλινόμενα καθίσματα, δίνει –εκτός των άλλων- μεγάλο χώρο αποσκευών.

Τα καθίσματα Advanced Comfort προσφέρουν μια σειρά από πλεονεκτήματα, που είναι τα εξής:

– Έχοντας το ίδιο πλάτος, παρέχουν την ίδια άνεση στους τρεις επιβάτες της δεύτερης σειράς και ο μεσαίος επιβάτης κάθεται το ίδιο άνετα, όπως οι υπόλοιποι

– Μετακινούνται μπρος-πίσω κατά περισσότερο από 150 mm, επιτρέποντας την αναδιαμόρφωση της καμπίνας και του πορτμπαγκάζ

– Ρυθμίζονται σε κλίση σε πέντε θέσεις (από 19° έως 26,5°)

– Αναδιπλώνονται προσφέροντας ένα εντελώς επίπεδο πάτωμα στο χώρο φόρτωσης, χάρη στο πάτωμα δύο επιπέδων του πορτμπαγκάζ

– Χάρη στην ανεξάρτητη αναδίπλωση καθισμάτων, δίνεται η δυνατότητα φιλοξενίας 2 παιδικών καθισμάτων με παράλληλη φόρτωση του χώρου αποσκευών με μακριά αντικείμενα.

Με χώρο αποσκευών – ρεκόρ, που κυμαίνεται από 580 έως 720 λίτρα (δεύτερη σειρά καθισμάτων τοποθετημένη μπροστά) και μέχρι 1.630 λίτρα έως την οροφή (δεύτερη, πλήρως αναδιπλούμενη σειρά καθισμάτων) το νέο C5 Aircross διαθέτει το μεγαλύτερο πορτμπαγκάζ στην κατηγορία του. Το πλατύ άνοιγμα (1.017 χλστ) και το ορθογώνιο σχήμα του (μήκος 999 έως 1.907 χλστ με αναδιπλούμενα τα πίσω καθίσματα – και με 583 χλστ ύψος έως την εταζέρα) καθιστούν ευκολότερη τη φόρτωση των μεγαλύτερων αντικειμένων.

Νίκος Τσάδαρης