Η Seat παρουσίασε σήμερα την ηλεκτρική της στρατηγική, η οποία μέχρι τις αρχές του 2021, περιλαμβάνει έξι ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά μοντέλα.

Η ηλεκτρική έκδοση του Mii και το el-Born θα είναι τα δύο πρώτα πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα της μάρκας, ενώ η νέα γενιά Leon και το Tarraco θα διαθέτουν plug-in υβριδική έκδοση. Επιπλέον, το Cupra Leon και το Cupra Formentor θα διαθέτουν επίσης στη γκάμα τους μια υβριδική παραλλαγή plug-in.

Ο Πρόεδρος της μάρκας Luca de Meo, ανακοίνωσε στην ετήσια συνάντηση παρουσίασης των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας ότι το Formentor, το νέο CUV που παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, θα κατασκευαστεί στο εργοστάσιο του Martorell.

Επίσης, για πρώτη φορά στην ιστορία της εταιρίας, η Seat θα αναπτύξει μια νέα πλατφόρμα οχημάτων σε συνεργασία με τη VW, μια μικρότερη έκδοση της Modular Electric Drivekit (MEB), πάνω στην οποία πολλά οχήματα μήκους περίπου τεσσάρων μέτρων από διαφορετικές μάρκες, μεταξύ των οποίων και Seat, θα κατασκευαστούν μελλοντικά.

Ο στόχος της νέας πλατφόρμας είναι η δημιουργία προσιτών ηλεκτρικών οχημάτων με τιμή εισόδου κάτω των 20.000 ευρώ. Περισσότεροι από 300 εξειδικευμένοι μηχανικοί θα συμμετάσχουν σε αυτό το project στην Ισπανία.

O ηλεκτρικός προσανατολισμός της μάρκας, επεκτείνεται πέρα από τα νέα μοντέλα και περιλαμβάνει επίσης στρατηγική micromobility, στην οποία, θα ηγηθεί εντός του Ομίλου VW η ισπανική εταιρία.

Το concept car Minimo και το ηλεκτρικό eXS kickscooter είναι δύο παραδείγματα-λύσεις αστικής micromobility που προτείνει η εταιρεία.

Νίκος Τσάδαρης