Την προσθήκη μιας ακόμα έκδοσης, με σπορτίφ χαρακτηριστικά και την ονομασία GTS, στη γκάμα της θρυλικής 911 παρουσίασε σήμερα η Porsche, τόσο για την έκδοση coupe, όσο και για την cabriolet.

Για πολλούς, πρόκειται για μια έκδοση που αποτελεί τη φυσική συνέχεια της οικογένειας «911», η οποία τοποθετείται ένα σκαλί πιο ψηλά σε σχέση με την Carrera S και –ασφαλώς- ένα πιο κάτω σε σύγκριση με την υπερτροφοδοτούμενη Turbo.

Σημείο αναφοράς, σύμφωνα με τα επίσημα ανακοινωθέντα των Γερμανών, αποτελεί ο γνωστός ατμοσφαιρικός κινητήρας μπόξερ των 3,8 λίτρων, ο οποίος αποδίδει στη συγκεκριμένη του εκδοχή 408 ίππους (+23 σε σχέση με την Carrera S). Προκειμένου να επιτευχθεί το χαρακτηριστικό της επιπλέον ισχύος, οι μηχανικοί της Porsche κατά κύριο λόγο επενέβησαν στο σύστημα εισαγωγής του 6κύλινδρου συνόλου -που φυσικά και στη συγκεκριμένη του παραλλαγή διατηρεί το ατού του συστήματος άμεσου ψεκασμού του καυσίμου. Η ροπή στρέψης των 420 Nm του κινητήρα, χάρη στις περαιτέρω αλλαγές στο σύστημα εξαγωγής, αποδίδεται πλέον 200 σ.α.λ. πιο χαμηλά και συγκεκριμένα στις 4.200 σ.α.λ.

Σε ότι αφορά στις επιδόσεις τώρα, οι ιθύνοντες της εταιρείας ανακοινώνουν πως στην έκδοση της GTS coupe με το 6τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων (σ.σ.: στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις, ενώ κατόπιν παραγγελίας υπάρχει η δυνατότητα συνδυασμού του μπόξερ κινητήρα με το γνωστό διπλόδισκο κιβώτιο PDK των Γερμανών) η τελική ταχύτητα ανέρχεται στα 306 χλμ./ώρα, ενώ η επιτάχυνση από στάση πραγματοποιείται σε χρόνο μικρότερο κατά 0,1 δλ. σε σχέση με την αντίστοιχη Carrera S.

Από εκεί και πέρα, η νέα GTS υιοθετεί το φαρδύτερο κατά 44 χλστ. αμάξωμα των τετρακίνητων εκδόσεων της σειράς 911 (βλ. Carrera 4) «πατώντας» σε τροχούς 19 ιντσών και ελαστικά 235/35 εμπρός και 305/30 πίσω, ενώ οι ζάντες διαθέτουν μαύρο χρώμα και σχεδίαση αντίστοιχη με εκείνη της RS Spyder. Εξωτερικά, τα στοιχεία που διαφοροποιούν την GTS εντοπίζονται –πέραν των τροχών ασφαλώς- στα αεροδυναμικά βοηθήματα εμπρός και στο πλάι, καθώς και στα λογότυπα «GTS» που κοσμούν αρκετά σημεία των εσωτερικών και εξωτερικών επιφανειών του μοντέλου.

Η επίσημη πρεμιέρα των νέων εκδόσεων GTS θα πραγματοποιηθεί φυσικά στην Έκθεση του Παρισιού στα τέλη του μήνα.

Πηγή: 4troxoi.gr