Τον μπελά του βρήκε ένας κάτοικος του Σάουθεντ στο Έσεξ, όταν πήρε κλήση για παράνομη στάθμευση λόγω… περιστεριών.

Ο Scott Coltart κλήθηκε να πληρώσει 158  λίρες (200 δολάρια) πρόστιμο, γιατί ο ελεγκτής δεν μπόρεσε να δει την άδεια στάθμευσης που είχε στο αυτοκίνητό του, λόγω του ότι το παρμπρίζ ήταν γεμάτο από περιττώματα περιστεριών.

Το όχημα ήταν παρκαρισμένο έξω από το σπίτι του και ο νεαρός άνδρας, όταν είδε τον ελεγκτή να κόβει κλήση, έσπευσε αμέσως να του δείξει το αποδεικτικό στοιχεία, αλλά ήταν πια αργά.

«Αν κουνούσε ελαφρώς το κεφάλι του μπορούσε ξεκάθαρα να δει την άδεια στάθμευσης, η οποία δεν είχε λήξει. Αμέσως καθάρισα τις κουτσουλιές από το παρμπρίζ, αλλά εκείνος μου είπε πως είναι πολύ αργά και μου έκοψε κλήση. Ήταν πολύ αγενής και μου είπε αν θέλω να προσφύγω στο δημοτικό συμβούλιο», δήλωσε ο Coltart στην εφημερίδα Southend Standard.

Παρά το γεγονός ότι ο 30χρονος προσέφυγε στο Δημοτικό Συμβούλιο, άκρη δεν έβγαλε. Του είπαν πως ναι μεν ήταν ένα ατυχές περιστατικό, όμως θα πρέπει να πληρώσει κανονικά το πρόστιμο.

Αμφισβήτησε εκ νέου την κλήση και υπέθεσε πως η κατηγορία θα είχε διαγραφεί, αλλά αποδείχθηκε πως έκανε λάθος, καθώς έλαβε μια επιστολή που τον προειδοποιούσε πως σε περίπτωση που δεν ξοφλήσει το πρόστιμο, θα επισκεφθούν το σπίτι του δικαστικοί επιμελητές.

«Κανονικά δεν θα έπρεπε να το πληρώσουμε. Έχουμε δυο μικρά παιδιά και είμαστε και οι δύο αυτοαπασχολούμενοι. Εργαζόμαστε τόσο σκληρά για τα παιδιά μας. Τα περιττώματα των πουλιών δεν είναι κάτι που μπορούμε να ελέγξουμε. Η κλήση αναφέρει πως δεν είχαμε έγκυρη άδεια στάθμευσης, αλλά δεν είναι αλήθεια», δήλωσε από τη μεριά της η σύζυγος του 30χρονου, Lisa.

Εκπρόσωπος του συμβουλίου του Σάουθεντ, μιλώντας στην εφημερίδα σχολίασε: «Συζητάμε αυτήν την αξίωση με τον εργολάβο μας και θα βρισκόμαστε σε επαφή με τους κατοίκους».