Το ενδιαφέρον της BMW για την εξαγορά της De Tomaso, αποκαλύπτουν διεθνή δημοσιεύματα, προαναγγέλοντας μάλιστα άμεσες εξελίξεις, έως και τα μέσα του επόμενου μήνα.

Οι πληροφορίες είναι περιορισμένες, αλλά ένα ιταλικό συνδικάτο, επιβεβαίωσε ότι η BMW είναι μία από τις εταιρείες που έχουν εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον για την εξαγορά της… πολιορκούμενης, εδώ και χρόνια, μάρκας. Παραμένει ασαφές γιατί η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ενδιαφέρεται την De Tomaso, αλλά το Υπουργείο Βιομηχανίας της Ιταλίας και λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης, αναμένεται να αρχίσει άμεσα τη διαδικασία πώλησης, πιθανότατα μέσα στον Οκτώβριο.

Η De Tomaso αναβίωσε το 2009, από τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Fiat, Gianmario Rossignolo. Η εταιρεία είχε προγραμματίσει το λανσάρισμα τριών μοντέλων, αλλά αντιμετώπισε σημαντικά οικονομικά προβλήματα, μετά την παρουσίαση του Deauville concept το 2011, στο Σαλόνι της Γενεύης. Ο Rossignolo προφυλακίστηκε πρόσφατα, μαζί με άλλα δύο στελέχη, για κατάχρηση δημόσιων πόρων.

Πηγή: Autotriti.gr