Το Χειμερινό Ράλι ΦΙΛΠΑ θα εκκινήσει – τυπικά – από σημείο που θα οριστεί σύντομα στα βόρεια προάστια, ενώ το αγωνιστικό σκέλος του «Χειμερινού Ράλι ΦΙΛΠΑ» εκκινεί από τη Χαλκίδα.

Η διαδρομή της πρώτης μέρας θα οδηγήσει τα πληρώματα στη Νέα Αρτάκη, τα όμορφα χωριά Πίσσωνας, Βουνοί, Καθενοί και την Στενή, όπου θα σταματήσουν για το μεσημεριανό γεύμα.

Το απογευματινό σκέλος της εκδήλωσης, διέρχεται από τους Στρόπωνες και το Μετόχι για να καταλήξει στην Κύμη στο πολυτελές ξενοδοχείο Kymi Palace Hotel όπου θα γίνει η διανυκτέρευση.

Η δεύτερη μέρα θα ξεκινήσει με Σούπερ Ειδική στην γνωστή ανάβαση Κύμης, όπου η ΦΙΛΠΑ, με την βοήθεια του ομώνυμου Δήμου και της Αστυνομίας εξασφάλισε να κλείσει ο δρόμος.

Η συνέχεια θα οδηγήσει τα πληρώματα σε όμορφες διαδρομές στη ανατολική Εύβοια και το όρος Δίρφυ.

Στην εκδήλωση οι συμμετέχοντες έχουν την επιλογή να συμμετάσχουν σε μία από 3 κατηγορίες: την κλασσική Regularity που χωρίζεται σε «κόκκινους» με «σβέλτες» ειδικές δοκιμασίες (ταχύτητες που δεν θα ξεπερνούν τα 50 ΜΩΤ), τους «πράσινους» με λίγο χαμηλότερες ΜΩΤ σε ορισμένες

Ειδικές Δοκιμασίες και την κατηγορία Touring με λιγότερες ειδικές δοκιμασίες και χαμηλότερες ταχύτητες, για αυτούς που απλά επιθυμούν να απολαύσουν μια ωραία βόλτα με το ιστορικό τους αυτοκίνητο.

Στην εκδήλωση μπορούν να συμμετάσχουν κλασσικά, ιστορικά αυτοκίνητα «αντίκες» ηλικίας από 30-100 ετών με κάρτα FIVA ή FIA καθώς και “Youngtimers” ηλικίας 20 ετών.

Νίκος Τσάδαρης