Ο νέος V8 από την BMW είναι ένα αριστούργημα των κινητήρων

Ο ξεχωριστός χαρακτήρας του φαίνεται και στις διαδικασίες παραγωγής του


AUTO
12:45
09/08/2018
Ο νέος V8 από την BMW είναι ένα αριστούργημα των κινητήρων
4
loading

Ο V8 της νέας BMW Σειράς 8 Coupe είναι ένα αριστούργημα που παράγει το εργοστάσιο κινητήρων του Μονάχου.

Η νέα BMW Σειρά 8 Coupe συναρμολογείται τώρα στο Dingolfing, ενώ ο κινητήρας της πιο δυναμικής έκδοσης κατασκευάζεται στο κύριο εργοστάσιο της εταιρίας, στο Μόναχο. Παράλληλα με την έναρξη παραγωγής του πολυτελούς σπορ οχήματος, έχει ολοκληρωθεί η συναρμολόγηση των πρώτων V8 κινητήρων της M850i xDrive Coupe (κατανάλωση μικτού κύκλου: 10,5 – 10,0 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 240 - 228 g/km).

Ο 4,4 λίτρων 530 ίππων του μοντέλου της M Performance κατασκευάζεται στο παραδοσιακό πλέον εργοστάσιο του BMW Group, όπου σύγχρονες hi-tech διαδικασίες και οι προηγμένες ικανότητες του έμπειρου προσωπικού ενσωματώνονται στη διαδικασία παραγωγής που χαρακτηρίζεται από κορυφαίο επίπεδο κατασκευαστικής ποιότητας.

Ο ξεχωριστός χαρακτήρας του νέου V8 φαίνεται και στις διαδικασίες παραγωγής που εφαρμόζονται στο εργοστάσιο του Μονάχου. Ο κινητήρας κατασκευάζεται με υψηλή ακρίβεια υπό την επίβλεψη εξειδικευμένων τεχνικών που φροντίζουν για μία εξατομικευμένη διαδικασία παραγωγής. Το μπλοκ, ο στροφαλοθάλαμος και η κυλινδροκεφαλή του νέου V8 αποστέλλονται στο Μόναχο από το χυτήριο ελαφρών μετάλλων του εργοστασίου του Group στο Landshut, συναρμολογούνται σε βάσεις μεταφοράς με ενσωματωμένες μονάδες συλλογής δεδομένων και υποβάλλονται σε μηχανική επεξεργασία με υψηλού επιπέδου ακρίβεια.

Αυτό σημαίνει ότι κατά τη διαδικασία παραγωγής μπορούν να αποθηκεύονται όλα τα δεδομένα που σχετίζονται με την ποιότητα, όπως ροπές σύσφιξης για μπουλόνια και διάκενα βαλβίδων.

Η ανταλλαγή δεδομένων εξασφαλίζει ότι χρησιμοποιούνται κατάλληλα εργαλεία και ροπές σύσφιξης για τον αντίστοιχο κινητήρα σε όλους τους σταθμούς συναρμολόγησης. Επιπλέον, βασικά εξαρτήματα όπως έδρανα, μπιέλες ή κυλινδροκεφαλές αποκτούν έναν ατομικό κωδικό. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να παρακολουθείται με ακρίβεια η εξέλιξη κάθε εξαρτήματος, από τη λήψη μέχρι την εγκατάστασή του.

Με τη συναρμολόγηση του νέου V8 στην έδρα της, στο Μόναχο, η BMW υπογραμμίζει τη σημασία της παραγωγής κινητήρων στις παραδοσιακές εγκαταστάσεις παραγωγής τους. Η ικανότητα που έχει αναπτυχθεί για εξαιρετικά αποδοτικές και περίπλοκες κινητήριες μονάδες στις εγκαταστάσεις του Μονάχου αξιοποιείται επίσης στην παραγωγή των 6 ή 8κύλινδρων κινητήρων των μοντέλων M και των 12κύλινδρων κινητήρων της M760Li xDrive και αυτοκινήτων Rolls-Royce. Έτσι, επιτυγχάνεται συμμόρφωση με τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας και ασυμβίβαστη ποιότητα διαδικασιών, ώστε να πληρούνται οι προϋποθέσεις για αξιοσημείωτες επιδόσεις και μέγιστη οδηγική απόλαυση στο τιμόνι της νέας M850i xDrive Coupe.

Νίκος Τσάδαρης

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar γερμανικά

  όχι ευχαριστώ

  1. avatar p.m.

   δεν ειναι για σενα τα καλα γερμανικα πτωχε

  2. avatar Κορεάτη

   Σε κόβω

   1. avatar ναι

    Ιαπωνέζος στα γρήγορα
    Ρώσος στα αργά

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει