Το νέο αγωνιστικό της μονοθέσιο, που θα συμμετάσχει βελτιωμένο στους διεθνείς αγώνες Formula Student, παρουσίασε η ομάδα φοιτητών Aristotle Racing Team (ART) του Αριστοτελείου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το νέο αγωνιστικό μονοθέσιο σκοπεύει να βελτιώσει τις επιδόσεις του και να κερδίσει μία νέα διάκριση στους αγώνες που θα γίνουν στο Χόκενχαϊμ της Γερμανίας (31 Ιουλίου – 5 Αυγούστου) και στην πίστα Ρικάρντο Παλέτι στην Πάρμα της Ιταλίας (14-17 Ιουλίου), ανάμεσα σε 150 ομάδες πανεπιστημίων από όλο τον κόσμο, η καθεμία από τις οποίες θα συμμετάσχει με το δικό της όχημα.

Το φετινό μονοθέσιο θα είναι βελτιωμένο σε σχέση με τα προηγούμενα αγωνιστικά του ΑΠΘ, αφού η ομάδα των φοιτητών πέτυχε να μειώσει το κέντρο βάρους του, τοποθέτησε καινούργια ανάρτηση, μείωσε το βάρος του κατά 10% και αναβάθμισε τον κινητήρα.

Οι αγώνες Formula Student περιλαμβάνουν δύο μέρη, το στατικό, όπου γίνεται ο έλεγχος προδιαγραφών του οχήματος, η τήρηση των κανονισμών και παρουσιάζονται λύσεις για την κίνηση και το σχεδιασμό.

Ακολουθεί το αγωνιστικό μέρος του διαγωνισμού, δηλαδή οι αγώνες επιτάχυνσης, πλαγιολίσθησης, κατάταξης για αντοχή στα 22 χιλιόμετρα, οικονομία κατανάλωσης καυσίμου. Από τα δύο αυτά προκύπτουν οι συνολικές βαθμολογίες των ομάδων, που τις κατατάσσουν σε αντίστοιχες θέσεις.

Φέτος, η ομάδα αριθμεί 26 ενεργούς φοιτητές, ενώ στους επιστημονικά υπεύθυνους περιλαμβάνεται και ο επίκουρος καθηγητής Πολυτεχνικής, Λεωνίδας Ντζιαχρήστος.

Το συνολικό εγχείρημα, σχεδιασμού, κατασκευής και συμμετοχής στους αγώνες, ανέρχεται περίπου στις 100.000 ευρώ, που καλύπτεται κυρίως από χορηγίες εταιρειών.

Πηγή: 4troxoi.gr