Καθυστερήσεις στην παραγωγή 250.000 οχημάτων Volkswagen

Η απώλεια τζίρου για την αυτοκινητοβιομηχανία θα μπορούσε να ανέλθει σε δισεκατομμύρια


AUTO
15:05
11/06/2018
Καθυστερήσεις στην παραγωγή 250.000 οχημάτων Volkswagen
2
loading

Ο όμιλος Volkswagen ανακοίνωσε ότι θα καθυστερήσει την παραγωγή περίπου 250.000 αυτοκινήτων λόγω των επιπτώσεων που θα έχουν οι υποχρεωτικές εργαστηριακές δοκιμές για τις εκπομπές ρύπων και την οικονομία καυσίμου.

Η εφαρμογή του κανονισμού της Διεθνούς Διαδικασίας Ελέγχου των Ελαφρών Οχημάτων (WLTP) την 1η Σεπτεμβρίου θα περιορίσει προσωρινά τη διαθεσιμότητα ορισμένων μοντέλων.

Ήδη πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες βιάζονται να πάρουν αποτελέσματα μέσω των πιο σύνθετων δοκιμών WLTP ώτσε να μπορέσουν να πουλήσουν νέα οχήματα μετά την 1η Σεπτεμβρίου μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Porsche, ο δεύτερος μεγαλύτερος εταίρος του ομίλου VW, δηλώνει ότι θα περιορίσει προσωρινά τον αριθμό των μοντέλων που πωλεί στην Ευρώπη λόγω των συνεπειών του WLTP.

Πηγές από την VW, τις οποίες επικαλείται το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel», ανέφερε ότι ο κίνδυνος απώλειας τζίρου για τη VW θα μπορούσε να ανέλθει σε δισεκατομμύρια, δεδομένου ότι πολλές χιλιάδες μοντέλα θα μείνουν προσωρινά εκτός αγοράς.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος Herbert Diess είπε σε μια συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζομένων ότι η παραγωγή του κεντρικού εργοστασίου του Wolfsburg θα σταματήσει για λίγες ημέρες τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο μέχρι να προλάβει η VW να κατασκευάσει μοντέλα που πληρούν τα νέα πρότυπα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
 1. avatar Giorgis

  EPA vs WLTP vs NEDC. To πρώτο είναι το αμερικάνικο στάνταρ και το τελευταίο το ισχύον ευρωπαϊκό. Η μέρα με τη νύχτα. Το αμερικάνικο ανταποκρίνεται ακριβώς στην πραγματικότητα όπως αυτή διαμορφώνεται από τους δρόμους και το οδηγικό στιλ του μέσου Αμερικανού. Το νέο WLTP που θα εφαρμοστεί απέχει αισθητά από την πραγματικότητα. To απερχόμενο NEDC... κλάφτα. Not Even Damn Close. Συνεχίζεται λοιπόν η εξαπάτηση καταναλωτών έστω και σε μικρότερο βαθμό. Πάντως από όσο γνωρίζω, έπρεπε από τον περασμένο Σεπτέμβριο όλα τα νέα μοντέλα να έχουν εκφρασμένους ρύπους και καταναλώσεις σύμφωνα με το WLTP. Από αυτόν τον Σεπτέμβρη πρέπει να έχουν πάρει ανάλογες πιστοποιήσεις και τα υπάρχοντα μοντέλα. Δεν μπορώ να καταλάβω τι τους καθυστέρησε. Μάλλον κάτι άλλο παίζεται.

 2. avatar VW να φαλιρίσει…

  ...γινεται Θα το χαρώ πολύ.
  Περιορισμός των πωλήσεων στην Ευρώπη της έκλεισε την πόρτα και Ο Αμερικανός, πολύ το ευχαριστήθηκα.
  .
  Καλά για την Ελλάδα δεν το συζητάω θα πουλήσει κάνα μεταχειρισμένο του 1990 μέχρι εκεί φτάνουν πια οι Έλληνες

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει