Μαζί με την παρουσίαση του νέου 301 την προηγούμενη εβδομάδα, η Peugeot μας ενημερώνει και για την νέα ονοματολογία που θα χρησιμοποιεί πλέον στα μοντέλα της.

Έτσι, η Peugeot αναφέρει ότι σε μια προσπάθεια διαφοροποίησης, αυτό που θα αλλάξει θα είναι ουσιαστικά το τρίτο ψηφίο στους κωδικούς που χρησιμοποιεί. Έως σήμερα στους κωδικούς της φίρμας, το πρώτο ψηφίο αναφέρεται στην κατηγορία του μοντέλου, το δεύτερο (που είναι πάντα το 0) στην εταιρεία, και το τρίτο στη γενιά του μοντέλου, ενώ αυτά με το διπλό 00 στο κέντρο (π.χ. 3008-5008), αφορούν σε μεγαλύτερα αμαξώματα.

Με τη νέα στρατηγική, το τρίτο ψηφίο είναι αυτό που θα διαφοροποιηθεί. Εκεί θα έχουμε αποκλειστικά τις επιλογές 1 (για τα value for money, αυτοκίνητα), και 8 (για τα πολυτελέστερα μοντέλα). Όλα τα μοντέλα που ήδη χρησιμοποιούν το 8 στο τέλος (π.χ. 308-3008) θα το κρατήσουν, και αυτά με τον κωδικό 7, θα χρησιμοποιούν το 8 στις επόμενες γενιές τους. Η Peugeot αναφέρει ότι με τον τρόπο αυτό θα γίνει πιο εύκολα κατανοητό, το εάν κάθε μοντέλο είναι καλά εξοπλισμένο ή value for money έκδοση.

Πηγή: autotriti.gr