Το μικρότερο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο

Το Volpe χωράει μέσα σε ανελκυστήρα!


AUTO
17:02
29/04/2012
Το μικρότερο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο
4
loading

Σύντομα, θα είμαστε σε θέση να οδηγούμε μέχρι τη καρέκλα του γραφείου μας, καθώς το μικρότερο οικολογικό αυτοκίνητο του κόσμου πρόκειται να βγει στην αγορά και είναι τόσο μικρό που χωράει ακόμα και σε έναν ανελκυστήρα.

Το πρωτότυπο «Volpe» έχει πλάτος μόλις ένα μέτρο, ενάμισι μέτρο ύψος και ζυγίζει μόνο 350 κιλά. Επιπλέον, είναι ηλεκτρικό και μπορείτε να το φορτίσετε σε οποιαδήποτε πρίζα.

Οι μεγάλες διαδρομές και τα ταξίδια δεν αποτελούν τη βασική επιλογή του Volpe, δεδομένου ότι η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 50 χμ/ώ και δεν διαθέτει αρκετό χώρο για αποσκευές.

Η εταιρία Volpe ανήκει στον Ιταλό επιχειρηματία Romano Artioli, πρώην ιδιοκτήτη των εμπορικών σημάτων της Bugatti και Lotus, και σχεδιάστηκε από την εταιρία Zagato.

Στόχος του μίνι- αυτοκινήτου είναι να διευκολύνει τους πολίτες των μεγάλων αστικών κέντρων και να ανακουφίσει από τη κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Η Isabella Artioli, αντιπρόεδρος της Volpe, δήλωσε: «Το αυτοκίνητο μας απευθύνεται σε εκείνους που θέλουν να κινούνται μέσα στη πόλη με στιλ και ελευθερία. Το πάρκινγκ θα είναι μια απλή υπόθεση και θα διευκολυνθεί η αστική κυκλοφορία».

Το Volpe ανήκει στη κατηγορία των ηλεκτροκίνητων τετράκυκλων και για την οδήγηση του απαιτείται δίπλωμα μοτοσυκλέτας. Όταν βγει στην αγορά – αρχές 2013 - θα κοστίζει περίπου 7.000 ευρώ

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar kiekeboe

  οι όδηγοι με ΣΜΑΡΤ πάντως είναι τα πιο παλαβά τιμόνια της ασφάλτου !!!! γκάζια τρελά ,σφήνες ,προσπεράσεις τα πιο απίστευτα κάνουν στο δρόμο

 2. avatar panosdoken

  ...καλό αλλά θα μπορεί να το κλέψει ο καθένας με ένα mini van

 3. avatar Finkelstein

  Σε ανελκυστήρα χωράει, εγώ δεν χωράω να μπω >.<

 4. avatar panosdoken

  ...φτιάχνουν τα πανεπιστήμια αλλά ως εκ θαύματος κάπου κολλάει το πράγμα αντι να προωθηθεί από το κράτος...μπαίνουν πολύ για να φάνε σαν τα κοράκια...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει