Η Porsche Central and Eastern Europe s.r.o.,  θυγατρική της Porsche AG, ανακοίνωσε ρεκόρ παραδόσεων για έκτο διαδοχικό έτος. Στη συγκεκριμένη περιφέρεια παραδόθηκαν σε πελάτες συνολικά 6.185 οχήματα το 2017, αριθμός που αντιστοιχεί σε αύξηση 11% έναντι του προηγούμενου έτους.

Με την παρουσίαση των νέων Panamera sedan και Sport Turismo, οι παραδόσεις αυτής της σειράς κατέγραψαν εντυπωσιακή αύξηση κατά 230% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Επίσης, τα μοντέλα 718 Boxster/Cayman σημείωσαν αύξηση παραδόσεων κατά 18%, ενώ η θρυλική 911 συνέχισε τη σταθερή της ανοδική πορεία με αύξηση των παραδόσεων κατά 3% έναντι του προηγούμενου έτους.

pors1

Στον ίδιο ρυθμό η σειρά Macan κατέγραψε το καλύτερο έτος πωλήσεων, παραμένοντας η κορυφαία από άποψη συνολικών παραδόσεων για δεύτερη χρονιά στη σειρά, με αύξηση των παραδόσεων κατά 3%. Με μικρή διαφορά ακολούθησε η Cayenne, αν και η σταδιακή παύση διάθεσης της προηγούμενης γενιάς προκάλεσε μείωση σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Η Πολωνία παραμένει η μεγαλύτερη επιμέρους αγορά για την Porsche στην περιφέρεια της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης με 1.535 παραδόσεις το 2017, καταγράφοντας άνοδο 21% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Άλλες βασικές αγορές στην περιφέρεια είναι η Τουρκία με 676 παραδόσεις, η Ουκρανία με 393 παραδόσεις και η Τσεχία με 372 παραδόσεις.

Untitled

H Porsche Central and Eastern Europe s.r.o. θυγατρική εταιρεία της Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG, και εδρεύει στη Δημοκρατία της Τσεχίας, στην Πράγα. Η εταιρεία είναι υπεύθυνη για 26  εισαγωγείς στις εξής χώρες: Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Λευκορωσία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρος, Δημοκρατία της Τσεχίας, Εσθονία, Γεωργία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισραήλ, Καζακστάν, Λετονία, Λιθουανία, Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, Μάλτα, Μολδαβία, Ρουμανία, Πολωνία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Τουρκία και Ουκρανία.

pors2

Νίκος Τσάδαρης