O μάνατζερ του αδικοχαμένου οδηγού του MotoGP Μάρκο Σιμοντσέλι και νυν μάνατζερ της Pramac Ducati, Κάρλο Πέρνατ, εμπνεύστηκε τη δημιουργία ενός ιδρύματος στη μνήμη του νεαρού αναβάτη.

Αυτή η ιδέα πλέον αποκτά σάρκα και οστά και έχει ως στόχο της να βοηθάει τους λιγότερο τυχερούς.

Στο ίδρυμα, που θα φέρει το όνομα του χαμένου πρόωρα αναβάτη, πρόεδρος θα είναι η μητέρα του Μάρκο, Ροσέλα, ενώ στο διοικητικό του συμβούλιο θα συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, η αδερφή του, Μαρτίνα, και η σύντροφός του, Κέιτ.

«Το όνειρο που έχουμε να διατηρήσουμε ζωντανή τη μνήμη του Μάρκο θα εξελιχθεί σε κάτι σημαντικό και να βοηθήσουμε ανθρώπους που βρίσκονται σε χειρότερη κατάσταση από εμάς. Έχουμε δεχθεί βοήθεια από τόσους ανθρώπους. Όταν συνειδητοποιήσαμε πόσοι άνθρωποι αγαπούσαν το παιδί μας, μας βοήθησε να συνεχίσουμε τη ζωή μας και πιστεύουμε πως το “Ίδρυμα Μάρκο Σιμοντσέλι” αντιπροσωπεύει τον καλύτερο τρόπο για να τον θυμόμαστε στο μέλλον», εξήγησε ο πατέρας του Μάρκο, Πάολο Σιμοντσέλι.

Τα εγκαίνια του νεοσυσταθέντος ιδρύματος θα λάβουν χώρα στις 20 Ιανουαρίου, ανήμερα των γενεθλίων του. Θα διεξαχθεί μεγάλη συναυλία, ενώ θα γίνουν και τα εγκαίνια της ιστοσελίδας του ιδρύματος.

Αν θέλεις κι εσύ να συμμετέχεις στην προσπάθεια, μπορείς να γίνεις μέλος, με ετήσια συνδρομή μόλις 30 ευρώ.