Το περίφημο M division θέλει να φτιάξει ένα δικό του αυτοκίνητο από το μηδέν, αντί να περιμένει να εξελίξει κάποιο από τα μοντέλα της «μαμάς» BMW.

Εδώ και δύο περίπου χρόνια κυκλοφορεί η φήμη πως το M division θέλει να εξελίξει ένα αυτοκίνητο από το μηδέν, αλλά περιμένει την έγκριση του μεγάλου αφεντικού, της BMW. Φυσικά, το όλο πράγμα κολλάει στα χρήματα και στο κέρδος.

Όμως, η «όρεξη» των Βαυαρών άνοιξε, παρακολουθώντας την περίπτωση της SLS, ενός αυτοκινήτου που η AMG δημιούργησε δίχως τη συνδρομή της Mercedes-Benz.

Το όλο εγχείρημα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς το εν λόγω super car σημείωσε σημαντική εμπορική επιτυχία. Υπάρχει και η περίπτωση του Audi R8, αλλά εκεί το πόνημα ήταν πιο εύκολο, καθώς από πίσω υπήρχε η Lamborghini. Στο M division αισθάνονται πως πρέπει να απαντήσουν…

Ο πρώην επικεφαλής του M Division, ο Δρ. Kay Segler, είπε πως πρέπει να προχωρήσουν στη Σειρά 1 Μ δίχως καθυστερήσεις, παρόλο τον τρέχοντα προβληματισμό γύρω από την εμπορική της βιωσιμότητα. Κάτι ανάλογο δεν έχουμε ακούσει προς το παρόν από την τωρινή διεύθυνση του M division.


Ίσως έφτασε η ώρα να δούμε στην παραγωγή το πρωτότυπο M1 Hommage του 2008.

Πηγή: autotriti.gr