Αποτελώντας μια παραλλαγή του Farbio GTS, το Ginetta G60 διαθέτει αμάξωμα από ανθρακονήματα, φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED και μία σπορ «ουρά». Το αυτοκίνητο φέρει διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, αλλά λέει «όχι» στην υποβοήθηση του συστήματος διεύθυνσης, στο ABS και στο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης, προκειμένου να προσφέρει μια «καθαρή» οδηγική αίσθηση.

Κάτω από το καπό του φιλοξενείται το V6 μηχανικό σύνολο των 3,7 λίτρων, το οποίο προέρχεται από το Ford Mustung. Το εν λόγω μοτέρ αποδίδει 314 ίππους και αν το νούμερο δεν σας εντυπωσιάζει, έχετε κατά νου πως το μοντέλο της Ginetta ζυγίζει μόλις 1.100 κιλά. Έτσι, το G60 επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 4 δλ., ενώ επιτυγχάνει μια τελική ταχύτητα 265 χλμ./ώρα.

Νωρίτερα φέτος, η Ginetta ανακοίνωσε την εξαγορά της βρετανικής Farbio και για να γιορτάσει την περίσταση λανσάρισε το F400. Σε ό,τι έχει να κάνει με το G60, τώρα, η εταιρεία δήλωσε πως το αυτοκίνητο να παραχθεί μονάχα σε 50 αντίτυπα, με την τιμή του καθενός από αυτά να τιμάται περίπου 79.000 ευρώ.

Πηγή: autotriti.gr