Η Bentley Motors ανακοίνωσε την άφιξη της νέας ναυαρχίδας Flying Spur W12 S, που συνδυάζει πολυτέλεια, στυλ και δύναμη.

Το νέο μοντέλο είναι η πρώτη τετράθυρη Bentley με τελική ταχύτητα πάνω από 325 χλμ. που υπόσχεται πιο σπορ εμπειρία και απευθύνεται σε όσους αναζητούν ανώτερα επίπεδα ισχύος, ροπής και απόκρισης.

Η Flying Spur W12 S υιοθετεί αρκετά σκούρα στυλιστικά στοιχεία που προδίδουν το σπορ και δυναμικό ταπεραμέντο της.

Ποικίλες, σκουρόχρωμες λεπτομέρειες (όπως η χρήση Beluga gloss στη μάσκα και τα πλαίσια των φώτων) ο πίσω διαχύτης και η προαιρετική επιλογή των ανθρακονημάτων της χαρίζουν μία εντυπωσιακή και δυναμική εμφάνιση, ανάλογη των επιδόσεών της.
Ο Wolfgang Dürheimer, Πρόεδρος της Bentley, δήλωσε: «Η Flying Spur W12 S είναι το απόλυτο πολυτελές sedan υψηλών επιδόσεων. Συνδυάζει πιο δυναμική συμπεριφορά με αυξημένη ιπποδύναμη από τον πολύ γνωστό κινητήρα W12 ενώ η εξωτερική και εσωτερική της σχεδίαση αποπνέει μία αίσθηση δυναμισμού και απευθύνεται σε πελάτες που αναζητούν μία Flying Spur με πιο τολμηρή άποψη».

Η ταχύτερη Flying Spur στην ιστορία του μοντέλου

BentleyFlyingSpurW12S1

Η Flying Spur W12 S παράγει αυξημένη ισχύ και ροπή από έναν ισχυρό κινητήρα 6.0λίτρων twin turbo W12. Χάρη στην προσεκτική ρύθμιση και χαρτογράφηση, η ιποδύναμη έχει αυξηθεί από 625 σε 635 ίππους και η ροπή από 81,6 σε 83,6 χγρμ. για πιο δυναμική οδήγηση. Η μέγιστη ροπή είναι διαθέσιμη από τις 2000 στροφές διασφαλίζοντας μία εξαιρετικά άνετη οδηγική εμπειρία.

Η αυξημένη ιπποδύναμη υποστηρίζει την Flying Spur W12 S στην τελική ταχύτητα των 325 χλμ/ώρα (η πρώτη 4θυρη Bentley που υπερβαίνει το ‘φράγμα’ των 320 χλμ/ώρα . Η επιτάχυνση 0 – 100 χλμ ολοκληρώνεται σε 4,5’’ ενώ η ισχύς μεταφέρεται στο δρόμο μέσω ενός συστήματος all-wheel- drive με κατανομή ροπής 40 εμπρός / 60 πίσω.

Πέρα από τις αναβαθμίσεις του συστήματος κίνησης, ένα σετάρισμα άμεσης απόκρισης για τη Flying Spur W12 S βελτιώνει την οδική συμπεριφορά και την ελκτική πρόσφυση, ενώ προαιρετικά κεραμικά φρένα από αθρακονήματα διατίθενται με κόκκινες ή μαύρες δαγκάνες.

Η νέα ναυαρχίδα της εγγλέζικης (ανήκει όμως στον όμιλο VW) φίρμας, υιοθετεί ειδικές ρυθμίσεις αποσβεστήρων και ελέγχου ευστάθειας για μεγαλύτερη ευελιξία και συμμετοχή στην οδηγική εμπειρία. Και λόγω του έξυπνου σεταρίσματος της ανάρτησης που διατηρεί την αναγνωρισμένη ποιοτική απόσβεση της W12, η έκδοση S παραμένει ένα πολυτελές sedan για όσους επιθυμούν να την οδηγούν οι ίδιοι ή να την εμπιστεύονται στα χέρια ενός σοφέρ.

Εντυπωσιακή σχεδίαση

BentleyFlyingSpurW12S2

Η ομάδα σχεδίασης της Bentley δημιούργησε έναν αθλητικό χαρακτήρα που συνδυάζει παραδοσιακά στυλιστικά στοιχεία Bentley με σπορ στήσιμο. Ζωηρές χαρακτηριστικές γραμμές ολοκληρώνουν τα μυώδη πίσω τμήματα, ενώ φώτα ημέρας LED, διακριτικά μαύρα διακοσμητικά στοιχεία και μία συλλογή κομψών ζαντών αλουμινίου συνθέτουν για την Flying Spur μία μοντέρνα εικόνα.
Από τις λαμπερές μαύρες λεπτομέρειες του αμαξώματος μέχρι τη δερμάτινη ραφή, το νέο στυλ υποδηλώνει το δυναμικό, σπορ χαρακτήρα της κατασκευής.

Μαύρα διακοσμητικά στοιχεία δίνουν το παρών στη μάσκα και τα πλαίσια των παραθύρων, στα φώτα, στον πίσω προφυλακτήρα, στα ένθετα των λαβών θυρών και στα καπάκια του συστήματος πλύσης προβολέων. Ένα λογότυπο W12 S στην κολόνα D περιλαμβάνει μαύρο ‘S’, ενώ η σπορ σχεδίαση του εμπρός προφυλακτήρα, ο πίσω διαχύτης και οι εξωτερικοί καθρέπτες σε Beluga gloss και ένα μαύρο γυαλιστερό πλέγμα στην εμπρός μάσκα είναι εμπνευσμένα από τη νέα Flying Spur V8 S.

Τα εμπρός και πίσω φώτα αποκτούν μία σκούρα απόχρωση, ενώ η προσθήκη ενός νέου στοιχείου κάτω απο τον προφυλακτήρα σηματοδοτεί την πιο δυναμική οδική συμπεριφορά.

Οι ζάντες είναι 21” με 7 ακτίνες και νέο, μαύρο φινίρισμα, ενώ προαιρετικά διατίθενται 5άκτινες εκδόσεις 21″ Sports σε γυαλιστερό μαύρο ή σκούρο φινίρισμα.

Στο εσωτερικό κυριαρχούν στυλικά στοιχεία σχεδιασμένα για να επιτείνουν την αίσθηση της σπορ πολυτέλειας. Το αποκλειστικά χειροποίητο εσωτερικό προσφέρει μία πλουσιότερη παλέτα χρωμάτων, νέο φινίρισμα ταμπλό και μοναδικές ραφές.

Ανάμεσα στα βασικά χαρακτηριστικά του εσωτερικού ξεχωρίζουν: το μαύρο φινίρισμα «engine spin» (εμπνευσμένο από τα αγωνιστικά της Bentley του Le Mans του ’20) στις επενδύσεις του ταμπλό και των θυρών (προαιρετικά, σατινέ φινίρισμα από ανθρακονήματα), ένα έμβλημα W12 S στα προσκέφαλα με αντίθετη ή κρυφή ραφή, διακοσμητικά μαρσπιέ με λογότυπο W12 S μπροστά και πίσω, ένα τριάκτινο τιμόνι Sport Plus και ανάγλυφα χειριστήρια ταχυτήτων), που διατίθενται μόνο προαιρετικά σε άλλα μοντέλα.

Μία νέα χρωματική κλιμάκωση, μοναδική στην Flying Spur W12 S δημιουργείται με τη χρήση μονοχρωμίας στο εσωτερικό με πινελιές διαφορετικών αποχρώσεων και αντίθετες ραφές στα ρομβοειδή σχέδια της ταπετσαρίας και στο τιμόνι Sport Plus.

Τεχνολογία on Demand

BentleyFlyingSpurW12S3

Τη Flying Spur συνοδεύει μία σειρά τεχνολογιών κι ένα καινοτόμο σύστημα Touch Screen Remote το οποίο ενεργοποιείται από την πίσω κεντρική κονσόλα μέσω μπουτόν και επιτρέπει τον έλεγχο των συστημάτων κλιματισμού και ενημέρωσης / ψυχαγωγίας του αυτοκινήτου, άνετα, από το πίσω κάθισμα. Η Flying Spur περιλαμβάνει επίσης ένα WiFi hotspot για «on demand» συνδεσιμότητα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Οι παραδόσεις της νέας Flying Spur W12 S στους πελάτες θα ξεκινήσουν στο τέλος της χρονιάς.

Νίκος Τσάδαρης