Το New Generation i20 R5 της Hyundai, στην πρώτη του αγωνιστική εμφάνιση, ολοκλήρωσε χωρίς προβλήματα το Ypres Rally (22 έως 25 Ιουνίου) στο Βέλγιο.

Το τμήμα Customer Racing εκμεταλλεύτηκε τις πέντε ημέρες του αγώνα στο δυτικό Βέλγιο, τερματίζοντας με το «νέας γενιάς» i20 R5 (ως VIP αυτοκινήτου για το Ράλι), τον πέμπτο γύρο του φετινού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ (ERC). Ο χρόνος στις διαδρομές επέτρεψε στην ομάδα να συνεχίσει την ανάπτυξη του αυτοκινήτου με γύρους υψηλής ταχύτητας σε στενούς δρόμους χαρακτηριστικό της διάσημης εκδήλωσης.

Η ομάδα έφτασε στο Ypres Rally μετά από δύο ημέρες δοκιμών στην περιοχή Flanders. Η συγκέντρωση των μέσων μαζικής ενημέρωσης, έδωσε στο Τμήμα Customer Racing την ευκαιρία να ενημερώσει τον Τύπο για το New Generation i20 R5. Οι δημοσιογράφοι είχαν τη δυνατότητα να αξιολογήσουν το αυτοκίνητο από το κάθισμα του συνοδηγού μαζί με τον Kevin Abbring σε μια σύντομη διαδρομή.

Το i20 R5 έκανε αισθητή την παρουσία του τόσο στις διαδρομές όσο και στο Service Park. Το αυτοκίνητο  συγκέντρωσε αμέσως το ενδιαφέρον των  οπαδών, των ΜΜΕ και των δυνητικών πελατών, οι οποίοι επικεντρώθηκαν στις επιδόσεις του αυτοκινήτου.

Σε μεταβαλλόμενες συνθήκες στις πέντε μέρες, το i20 R5 της Hyundai ολοκλήρωσε πάνω από 400 χιλιόμετρα, τα μισά εκ των οποίων σε υψηλή κατάταξη. O αγώνας συνέχισε να ευρύνει το φάσμα των αξιολογήσεων όπου το αγωνιστικό τμήμα της Hyundai έχει δοκιμάσει, στους γρήγορους, στενούς δρόμους και στις κλειστές στροφές από τις μοναδικές διαδρομές του Ypres Rally, θέτοντας νέες απαιτήσεις για τα χαρακτηριστικά μετάδοσης και χειρισμού ενός αυτοκινήτου.

Ο ενθουσιασμός για τις επιδόσεις του i20 R5 ήταν προφανής, αλλά η ομάδα παρέμεινε εστιασμένη στο έργο της, αναπτύσσοντας το πρώτο αυτοκίνητο της, σχεδιασμένο για τους ιδιώτες πελάτες της.

rally_ypres2

Νίκος Τσάδαρης