O γερμανικός βελτιωτικός οίκος MR Car Design βάζει το χεράκι του και βελτιώνει το μικρό γαλλικό GTI, με αλλαγές ουσίας που όμως του δίνουν κυριολεκτικά, φτερά!

Ότι το «καυτό» μικρό Clio RS είναι ένα από τα καλύτερα αυτοκίνητα του είδους (ίσως το καλύτερο) το γνωρίζουμε. Ο βελτιωτικός οίκος MR Car Design όμως που εδρεύει στη Γερμανία, και ειδικεύεται στη βελτίωση γερμανικών μοντέλων, έκανε περιορισμένες αλλαγές, που όμως είναι σε θέση να το κάνουν ακόμη πιο ποθητό, χωρίς σε καμία περίπτωση να ξεφεύγουν από τα όρια της… λογικής!

Ο οίκος κινήθηκε σε δύο τομείς, στον αισθητικό όσο και στο μηχανικό. Εξωτερικά λοιπόν έχουμε νέο διαχύτη στο πίσω μέρος με επανασχεδιασμένες εξατμίσεις, και πολλές λεπτομέρειες σε μαύρο χρώμα (κρύσταλλα, καθρέπτες, ζάντες, χειρολαβές κ.λπ), ώστε αν ενισχύεται η αντίθεση στη διχρωμία του αμαξώματος, ενώ τέλος, υπάρχουν και επίσης μαύρου χρώματος ρίγες με κόκκινα λογότυπα RS πάνω από τα πλευρικά μαρσπιέ. Κόκκινου χρώματος είναι όμως και οι δαγκάνες του συστήματος πέδησης, που φιλοξενούνται πλέον σε ζάντες 18 ιντσών, οι οποίες συνοδεύονται από ελαστικά διαστάσεων 225/35, και ανάρτηση KW.

Στο μηχανικό κομμάτι, η MR Car Design χρησιμοποίησε επαναπρογραμματισμένη κεντρική μονάδα ελέγχουν, και μόνο με αυτή την αλλαγή η ιπποδύναμη του τετρακύλινδρου 2λιτρου ατμοσφαιρικού μοτέρ, ανέβηκε στους 220 ίππους. Επιδόσεις δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη από τον οίκο, όμως σε κάθε περίπτωση αυτές θα είναι καλύτερες από της κανονικής έκδοσης.

Πηγή: autotriti.gr