Το νέο μοντέλο της ιαπωνικής εταιρείας στοιχειοθετεί παράλληλα και την έναρξη μιας νέας εποχής γι’ αυτήν, κατά την οποία η γκάμα των μοντέλων της θα χαρακτηρίζεται από την πλήρη ανάπτυξη της τεχνολογίας «SKYACTIV TECHNOLOGY», αλλά και από τη νέα θεματική σχεδιαστική ενότητα με την ονομασία «Soul of Motion».

Το CX-5, που μεταξύ άλλων έχει και τα χαρακτηριστικά ενός οχήματος ελεύθερου χρόνου, θα ξεκινήσει σε δικίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις την εμπορική σταδιοδρομία του στην παγκόσμια αγορά, στις αρχές του 2012. Οι εκδόσεις του CX-5 που θα απευθύνονται στην ευρωπαϊκή αγορά θα χρησιμοποιούν τον κινητήρα βενζίνης «SKYACTIV-G» των δύο λίτρων, αλλά και το diesel μηχανικό σύνολο «SKYACTIV-D» των 2.2 λίτρων, το οποίο υπόσχεται και χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, οι οποίες δε θα ξεπερνούν τα 120 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο.

Το Mazda CX-5 αντλεί κυρίως την έμπνευσή του από τα concepts «SHINARI» και «MINAGI», τα οποία είχαν εντυπωσιάσει το κοινό σε προηγούμενες διεθνείς εκθέσεις αυτοκινήτου. Περισσότερες πληροφορίες στις 15 Σεπτεμβρίου, στη Φρανκφούρτη.

Πηγή: 4troxoi.gr