Τα πρωτοποριακά BMW i3 και i8 στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου

Οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν τα δύο μοναδικά μοντέλα από τις 15/10 έως και τις 25/10


AUTO
18:14
13/10/2015
Τα πρωτοποριακά BMW i3 και i8 στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου
loading

Το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου σε συνεργασία με τη BMW i, φιλοξενεί τα δύο πρωτοποριακά μοντέλα της μάρκας: Το καινοτόμο, αμιγώς ηλεκτρικό BMW i3 και το εντυπωσιακό Plug-in Hybrid sports car BMW i8.

Από τις 15/10/2015 έως και τις 25/10/2015, οι επισκέπτες του Μουσείου θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα δύο μοναδικά μοντέλα από κοντά και να ενημερωθούν για τη φιλοσοφία της BMW i, σε ένα χώρο ειδικά σχεδιασμένο και πλαισιωμένο από παλαιότερες δημιουργίες-θρύλους της αυτοκίνησης, της BMW.

Το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου καταλαμβάνει 5.000 τ.μ. σε ένα κτίριο μοναδικής αρχιτεκτονικής και αισθητικής. Είναι αφιερωμένο στην τεχνολογία και στην εξέλιξη του αυτοκινήτου περιλαμβάνοντας περισσότερα από 110 εκθέματα από τα τέλη του 19ου αιώνα έως και τα τέλη του 20ου. Βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και σε απόσταση αναπνοής από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

BMW i8: Το πιο προηγμένο sports carBMW_i8

Το BMW i8 προσφέρει μία επαναστατική εκδοχή της οδηγικής απόλαυσης BMW για το μέλλον και λανσάρεται ως το πιο προηγμένο μοντέλο στη σπορ κατηγορία. Το plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης που εξελίχθηκε και κατασκευάστηκε από το BMW Group ειδικά για το BMW i8, αντιπροσωπεύει ένα νέο στάδιο εξέλιξης στη στρατηγική Efficient Dynamics.

Χάρη στην επαναστατική αυτοκινητική φιλοσοφία και την ευφυή διαχείριση συστημάτων κίνησης, το i8 πετυχαίνει τη βέλτιστη ισορροπία μεταξύ δυναμικών επιδόσεων και απόδοσης σε ποικίλες οδηγικές συνθήκες. Η απόδοση και οι δυναμικές επιδόσεις έχουν ωφεληθεί από την ευρεία εφαρμογή της σχεδιαστικής φιλοσοφίας ελαφρού βάρους, από τον κλωβό επιβατών από πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα (CFRP) μέχρι την ελαφρύτερη δομή όλων των άλλων εξαρτημάτων.

Τύπος κινητήρα βενζίνης: BMW TwinPower Turbo, 3 cyl. In line / 1.499

Ηλεκτροκινητήρας: BMW eDrive

Ισχύς Κινητήρα Βενζίνης: 231hp / 5800 rpm

Ισχύς Ηλεκτροκινητήρα: 131hp / 4800 rpm

Συνδυαστική ισχύς: 362hp

Επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα: 4,4 sec.

Τελική ταχύτητα: 250 km/h

Μέση κατανάλωση: 2,1 ltr./100 km

BMW i3: Γεννημένο ηλεκτρικόBMW-i3

Το BMW i3 είναι το παγκοσμίως πρώτο premium αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε από την αρχή για λειτουργία με ηλεκτροκίνηση. Αποτέλεσμα: η οδηγική απόλαυση BMW, γνήσια, χωρίς ρύπους και με μία ένταση που δεν μπορεί να συναγωνιστεί οποιοδήποτε άλλο ηλεκτρικό όχημα.

Όπως η μοναδική αρχιτεκτονική του αυτοκινήτου που βασίζεται στη δομή LifeDrive και ένα κλωβό επιβατών από πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα (CFRP), ο ηλεκτροκινητήρας, τα ηλεκτρονικά ισχύος και η μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής τάσης, έχουν εξελιχθεί και κατασκευαστεί από το BMW Group στο πλαίσιο του προγράμματός BMW eDrive.

Ηλεκτροκινητήρας: BMW eDrive

Ισχύς Ηλεκτροκινητήρα: 170hp

Επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα: 7,2 sec.

Τελική ταχύτητα: 150 km/h

Μέση κατανάλωση: 12,9 kWh/100 km

Αυτονομία: μέχρι και 160 km (μέχρι και 300 km με το Range Extender)

Νίκος Τσάδαρης

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει