Με περισσότερα οχήματα στο δρόμο από ό, τι ποτέ πριν, η Kia έφθασε σε ένα ακόμα ιστορικό ορόσημο σήμερα, όταν η JD Power αναγνώρισε τη Kia ως τη μάρκα με το δεύτερο υψηλότερο σκορ σε ολόκληρη τη βιομηχανία στη Μελέτης Ποιότητας για το 2015 (Ιnitial Quality Study). H βαθμολογία της Kia βελτιώθηκε κατά 20 μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη καλύτερη επίδοσή της το 2014, αυξήθηκε δηλαδή κατά 4 θέσεις και βρίσκεται στη δεύτερη θέση συνολικά ανάμεσα σε 33 μάρκες αυτοκινήτου, πίσω ακόμα μόνο από την Porsche.

Η βαθμολογία της Kia ενισχύθηκε από τις κορυφαίες για την κατηγορία επιδόσεις των δύο best-seller οχημάτων της εταιρίας το Soul και το Sorento, ενώτο Rίο, Optima, Cadenza, Sportageκαι Grand Carnival κατατάχθησαν στην πρώτη τριάδα των αντίστοιχων κατηγοριών.

Στις ΗΠΑ οι πωλήσεις της Kia έχουν υπερδιπλασιαστεί τα τελευταία έξι χρόνια, καθώς η μάρκα έχει κάνει σημαντικές επενδύσεις στην χώρα και έχει ανεβαίνει σταθερά στην ετήσια κατάταξη IQS της JD Power. Μετά το Soul που κατετάγη νούμερο ένα στην κατηγορία του το 2012, η Kia έφθασε συνολικά στις 10 πρώτες εταιρίες το 2013, με το Soul και το Sportage να λαμβάνουν κορυφαίες διακρίσεις στις αντίστοιχες κατηγορίες, ενώ στη συνέχεια έλαβε την έκτη θέση το 2014. Η παραγωγική μονάδα της Kia, αξίας 1.100.000.000 δολαρίων στο West Point στη Georgia – Kia Motors Manufacturing Georgia (παράγει το Sorento και το Optima), πέτυχε την υψηλότερη κατάταξη μεταξύ όλων των εργοστασίων στη Βόρεια & Νότια Αμερική στην αξιολόγηση του 2015. Επιπλέον, το εργοστάσιο Kwangju, όπου παράγεται το Soul κατατάσσεται νούμερο ένα για την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

Εδώ και 29 χρόνια, η ετήσια μελέτη IQS της JD Power αναλύει τις απαντήσεις των ιδιοκτητών των οχημάτων σε 26 κατηγορίες, οι οποίοι αξιολογούν την οδηγική εμπειρία, τον κινητήρα και τις επιδόσειςτων οχημάτων τους καθώς και ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων που αφορούν στην ποιότητα μέσα στις πρώτες 90 ημέρες από την ιδιοκτησία.

kia