Μπορεί να μην υπάρχει κάτι πιο επίσημο από το να δίνει η ίδια η εταιρεία (στην περίπτωση μας η Mercedes-Benz) τις πρώτες φωτογραφίες ενός μοντέλου στη δημοσιότητα, παρόλα αυτά το μερικό καμουφλάζ δε λείπει από την SLS AMG που οδεύει ολοταχώς προς τη γραμμή παραγωγής. Ο λόγος για το πανίσχυρο roadster της γερμανικής φίρμας που περνά αυτές τις ημέρες από την τελευταία φάση δοκιμών και οι ιθύνοντες βρήκαν την κατάλληλη ευκαιρία για να προβάλουν αυτή τη διαδικασία λίγους μήνες πριν από την τελική αποκάλυψη της στο σαλόνι αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

H SLS AMG διαθέτει μαλακή οροφή που εκτός από αρκετή γοητεία της εξασφαλίζει και μειωμένο βάρος, τομέας που έχει προσεχτεί ιδιαίτερα αν κρίνουμε από την εκτεταμένη χρήση αλουμινίου σε πολλά μέρη του αμαξώματος. Το άνοιγμα (και κλείσιμο) της οροφής διαρκεί 11 δευτερόλεπτα, ενώ η διαδικασία μπορεί να πραγματοποιηθεί και σε ταχύτητα μέχρι 50 χλμ./ώρα.


 Μετά από αυτή τη μικρή αναμονή, η SLS -που εφοδιάζεται με V8 κινητήρα χωρητικότητας 6,3 λίτρων και αποδίδει 571 ίππους- μπορεί αισίως να φθάσει την τελική ταχύτητα των 309 χλμ./ώρα, ενώ τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε 4,0 δευτερόλεπτα. Η γερμανική εταιρεία έχει μπροστά της αρκετό διάστημα για να τελειοποιήσει το καυτό roadster και να αποκαλύψει όλες του τις λεπτομέρειες όσο πλησιάζουμε προς το φθινόπωρο.

Πηγή: cityauto.gr