Η FIA εξετάζει το ενδεχόμενο να αλλάξει τον κανονισμό που αφορά τη σειρά εκκίνησης, μάλιστα άμεσα, δηλαδή από τον επόμενο γύρο του θεσμού. Οι ίδιες πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο θεσμός θα επιστρέψει στο παλιό σύστημα, σύμφωνα με το οποίο τα πληρώματα εκκινούσαν με αντίστροφη σειρά. Αυτό το σύστημα ίσχυε παλιότερα, όταν και οι 15 πρώτοι της κατάταξης της πρώτης ημέρας, εκκινούσαν με αντίστροφη σειρά τις δύο επόμενες. Εν ολίγοις, τα αυτοκίνητα εκκινούσαν σύμφωνα με τη βαθμολογία την πρώτη μέρα και με την κατάταξη του αγώνα τις επόμενες δύο, με αντίστροφη πάντα σειρά. Το θέμα επανέφερε στην επιφάνεια ο επικεφαλής της Citroen Racing, Olivier Quesnel, μετά από το Ράλλυ Ιορδανίας, όπου δήλωσε ότι οι Loeb και Hirvonen ήταν αδύνατο να διεκδικήσουν τη νίκη, λόγω της σειράς εκκίνησης.

Πηγή από την FIA μίλησε στον βρετανικό Τύπου και επιβεβαίωσε το ενδεχόμενο αλλαγής των κανονισμών. «Όπως πάντα, υπάρχουν πολλά θέματα με τη σειρά εκκίνησης και είναι κάτι που εξετάζουμε πολύ προσεκτικά. Ναι, οι κανονισμοί πρέπει να αλλάξουν πριν την έναρξη του επόμενου αγώνα, και αυτό είναι κάτι που έχουμε δει και στο παρελθόν. Όμως, πιο πριν πρέπει να εξετάσουμε πολύ προσεκτικά όλες τις παραμέτρους, ενώ θέλουμε να έχουμε και την έγκριση των ομάδων, πριν προχωρήσουμε στην αλλαγή των κανονισμών». Ο Quesnel, από την πλευρά του, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «Ξέραμε από την αρχή ότι o Mikko και ο Sebastien, δεν μπορούσαν να κερδίσουν αυτόν τον αγώνα. Το αποτέλεσμα ήταν όπως το περιμέναμε. O Ogier και ο Latvala πάλεψαν για τη νίκη, εκμεταλλευόμενη τη σειρά εκκίνησης την πρώτη ημέρα. Αν δεν αλλάξει αυτό, δεν πρόκειται να βρούμε ποιος είναι ο πιο γρήγορος, αφού οι συνθήκες δεν θα είναι ίδιες για όλους».

Όμως, ο Malcolm Wilson έχει τις αντιρρήσεις του σχετικά με το θέμα: «Κοιτάξτε τη μάχη στην Ιορδανία. Όπως και επίσης τη μάχη στην κορυφή σε όλους τους αγώνες, όπου στη Σουηδία είχαμε πέντε οδηγούς να διεκδικούν τη νίκη, ενώ στην Ιορδανία είχαμε την μικρότερη διαφορά στην ιστορία των αγώνων. Όλα αυτά, ελέω των κανονισμών. Βλέπουμε συγκλονιστικές μάχες αυτή τη στιγμή, και αν επιστρέψουμε στο παλιό σύστημα με την αντίστροφη σειρά εκκίνησης, ίσως και να έχουμε κάποια προβλεπόμενα αποτελέσματα».

Πηγή: 4troxoi.gr