«Σαλόνι Σε Τροχούς» χαρακτηρίζει η Opel το νέο Zafira Tourer Concept που θα μας αποκαλύψει σε λιγότερο από ένα μήνα στην έκθεση της Γενεύης. Ουσιαστικά πρόκειται για την επόμενη γενιά του πολυμορφικού Zafira της γερμανικής φίρμας που θα δούμε στο δρόμο πριν το τέλος του 2011.

Στη Γενεύη, η Opel θα παρουσιάσει την concept μορφή της νέας γενιάς του πολυμορφικού της οχήματος με το όνομα Zafira. Αρχικά το μοντέλο θα ονομάζεται Zafira Tourer Concept, ενώ χρησιμοποιώντας το σύνθημα «Lounge On Wheel» η εταιρεία αναφέρει ότι αυτό θα χαρακτηρίζεται από ένα ευάερο και φωτεινό εσωτερικό με υψηλή ποιότητα κατασκευής.

«Χρησιμοποιήσαμε τη φιλοσοφία «lounge» σε αυτοκίνητο» σχολιάζει ο Mark Adams (αντιπρόεδρος σχεδίασης της Opel), ενώ συνέχισε: «Ένα σαλόνι (lounge) είναι το μέρος στο οποίο θέλεις να «δραπετεύσεις» και να χαλαρώσεις, εκεί που πραγματικά επιθυμείς να βρίσκεσαι. Επιχειρήσαμε να μεταφέρουμε την ίδια αίσθηση στο πολυμορφικό όχημα ενός όγκου δημιουργώντας έναν ακαταμάχητο χώρο για τους επιβαίνοντες».

Ο στόχος του νέου αυτοκινήτου είναι να προσφέρει υποδειγματική ευελιξία στον τομέα της πολυμορφικότητας της καμπίνας ικανοποιώντας σχεδόν όλες τις απαιτήσεις διάταξης χώρων και δίνοντας έμφαση στα πίσω καθίσματα. Η καμπίνα του θα έχει μεγάλες κρυστάλλινες επιφάνειες που επιτρέπουν την είσοδο άπλετου φωτός και την ίδια στιγμή ενισχύουν το αίσθημα της ευεξίας ανοίγοντας ένα «παράθυρο στον έξω κόσμο».

Το ευρύχωρο και προηγμένο εσωτερικό του θα συνδυάζεται με ένα κομψό, ανάγλυφο και σπορ εξωτερικό. Στη νέα αυτή φυσιογνωμία θα ξεχωρίζουν οι εντυπωσιακοί προβολείς σε σχήμα φτερού που ενισχύουν τη δυναμική του εμφάνιση, και που σε κάθε περίπτωση είναι εμπνευσμένοι από το ηλεκτροκίνητο Ampera. Η τελική έκδοση παραγωγής του Ampera θα κάνει το ντεμπούτο της στην έκθεση της Γενεύης. Τέλος, περισσότερα στοιχεία σχετικά με κινητήρες, αποδόσεις, αλλά και τις διαστάσεις του Zafira Tourer Concept δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη.

Πηγή: autotriti.gr