Απονεμήθηκε το βραβείο «Car Of The Year 2011» στο ηλεκτρικό μοντέλο Nissan Leaf, σε μια όμορφη εκδήλωση, σύμφωνα με το ετήσιο καθιερωμένο εθιμοτυπικό της Επιτροπής COTY. Το «παρών» στην τελετή απονομής έδωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Nissan κ. Κάρλος Γκον, ο οποίος και παρέλαβε το βραβείο εκ μέρους της ιαπωνικής εταιρείας.

Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά από το 1964, όταν και ξεκίνησε ο θεσμός «Car Of The Year», που νικητής της ψηφοφορίας των επιλεγμένων Ευρωπαίων δημοσιογράφων αναδεικνύεται ένα ηλεκτρικό μοντέλο μηδενικών εκπομπών ρύπων. Όπως είναι ήδη γνωστό από τις 29 Νοεμβρίου το Nissan Leaf έλαβε 257 ψήφους καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση, η Alfa Romeo Giulietta έλαβε 248 και κατατάχθηκε στη δεύτερη θέση, ενώ τρίτο ολοκλήρωσε τον κύκλο του στο θεσμό το Οpel Meriva με 244 ψήφους.

Το «παρών» στην τελετή απονομής έδωσαν φυσικά και οι 56 επιλεγμένοι δημοσιογράφοι αυτοκινήτου από όλη την Ευρώπη, που αποτελούν την Επιτροπή «Car Of The Year», μέλος της οποίας είναι και ο διευθυντής του περιοδικού «4Τροχοί» κ. Στράτης Χατζηπαναγιώτου.

Όσον αφορά στο Νissan Leaf, έχει ήδη προωθηθεί στις μεγαλύτερες αγορές της γηραιάς ηπείρου, όπου και πωλείται με βάση ευεργετικές διατάξεις και ελκυστικά κίνητρα, που στόχο έχουν να προστατεύσουν το περιβάλλον και να συμβάλουν στη μείωση των εκπομπών ρύπων. Σε όλα τα κράτη της Ευρώπης ανάλογης τεχνολογίας μοντέλα αντιμετωπίζονται ευνοϊκά, προκειμένου να ενθαρρυνθεί περαιτέρω η χρήση τους. Εξαίρεση αποτελεί η Ελλάδα, που παρά τα σοβαρά της περιβαλλοντολογικά προβλήματα και την κακή ποιότητα ζωής στις μεγάλες πόλεις, δε δίνει κανένα ουσιαστικό κίνητρο και ούτε δημιουργεί υποδομές για να βοηθήσει την εμπορική σταδιοδρομία ηλεκτρικών αυτοκινήτων και στη χώρα μας.

Πηγή; 4troxoi.gr