Η γερμανική εταιρεία ετοιμάζεται να παρουσιάσει ένα νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα αφορά αποκλειστικά στην κινεζική αγορά. Θα κατασκευαστεί σε συνεργασία με την κινεζική Brilliance, ενώ ως βάση θα χρησιμοποιηθεί η νέα σειρά 5 του γερμανού κατασκευαστή.

Η διαρροή έγινε από έντυπο του κινεζικού ειδικού τύπου όπου αναφέρεται ότι η BMW έχει ήδη έλθει σε συμφωνία με το αντίστοιχο τμήμα με το οποίο συνεργάζεται στην Κίνα για την εξέλιξη και κατασκευή του εν λόγω μοντέλου. Πρόκειται για την Brilliance China Automotive Holdings Ltd., και το αυτοκίνητο που θα προκύψει, θα είναι κατά κύριο λόγο βασισμένο στη νέα σειρά 5, ενώ όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα το μοντέλο θα αφορά αποκλειστικά στην Κινεζική αγορά.

Η παρουσίαση της concept μορφής του αυτοκινήτου του θα γίνει μέσα στο 2011, με πιο πιθανή την έκθεση της Σαγκάης τον Απρίλιο. Πρόκειται για το επόμενο βήμα στη συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών αφού εδώ πρέπει να θυμίσουμε ότι ήδη συνεργάζονται ως «BMW-Brilliance Automotive Co.» κατασκευάζοντας τις αντίστοιχες σειρές 3 και 5 που αφορούν στην Κινεζική αγορά, στο εργοστάσιο που βρίσκεται στην πόλη του Shenyang.

Πηγή: autotriti.gr