Περισσότερες από 40 πρεμιέρες νέων μοντέλων αναμένονται να πραγματοποιηθούν στην Έκθεση του Ντιτρόιτ, χωρίς όμως κατ’ ανάγκη να διαθέτουν όλα αμιγώς… αμερικανικό χρώμα! Ας δούμε τα σημαντικότερα!

Audi A6

Η Audi αποκαλύπτει το νέο Α6, τον αντίπαλο των σειρών «5» και «Ε» των BMW και Mercedes αντίστοιχα.

BMW Σειρά 1 M Coupe

Πρόκειται για την μικρότερη έκδοση της M Division της BMW, σίγουρα, όμως, όχι και για τη λιγότερο ικανή σε επίπεδο προδιαγραφών, συμπεριφοράς στο δρόμο και επιδόσεων.

BMW Σειρά 6

Σχεδιαστικά, η έκδοση Convertible της νέας σειράς 6 υιοθετεί το σύνολο σχεδόν των αισθητικών γνωρισμάτων του πρωτοτύπου μοντέλου, διαθέτοντας όπως είναι αναμενόμενο μια ελαφριά σε βάρος μαλακή αναδιπλούμενη οροφή, η οποία ανοίγει ακόμα και εν κινήσει (με ταχύτητες έως 40 χλμ./ώρα) σε χρόνο 19 δλ. και κλείνει σε 24 δλ.

Buick Varano

Η General Motors «ποντάρει» πολλά στο νέο Buick Varano, καθώς με το νέο αυτό μοντέλο στοχεύει στην καρδιά της premium κατηγορίας απέναντι στα Audi A3, Lexus IS250 και Volvo S40.

Chrysler 300

Το ανανεωμένο πολυτελές μοντέλο της παρουσιάζει η Chrysler στην Έκθεση του Ντιτρόιτ. Πέρα από το εμφανώς ανανεωμένο παρουσιαστικό του –και πάντοτε επιβλητικό ασφαλώς, αν και αρκούντως «απόμακρο» σε σχέση με τα ευρωπαϊκά δεδομένα- το «300» διαθέτει ένα ακόμα πιο πλήρες επίπεδο εξοπλισμού άνεσης και ασφάλειας, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται η πανοραμική οροφή δύο τμημάτων, καθώς και η οθόνη πολλαπλών λειτουργιών διαμέτρου 8,4 ιντσών.

Ford C-Max

Mε τους νέους «Ecoboost» στη γκάμα των κινητήρων του, το νέο Ford C-Max είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει τους αντιπάλους του στα πλαίσια της ανταγωνιστικής κατηγορίας των μικρομεσαίων MPV.

Ford Focus Electric

Σε αντίθεση με την ιαπωνική Nissan, η οποία εξέλιξε ένα «ανεξάρτητο» δάπεδο προκειμένου να «στεγάσει» τη νέα ηλεκτρική της πρόταση, η Ford βασίστηκε (όπως και η VW, επίσης) στο μοντέλο ευρείας παραγωγής προκειμένου να καταθέσει τη δική της πρόταση στην κατηγορία.

Honda Civic Concept

Είναι ίσως το μόνο μοντέλο της φετινής Έκθεσης του Ντιτρόιτ για το οποίο γνωρίζουμε τα λιγότερα στοιχεία. Και αυτό, γιατί οι ιθύνοντες της ιαπωνικής εταιρείας έχουν δώσει μόνο μια φωτογραφία-σκίτσο του νέου τους concept car Civic και… καμία πληροφορία σχετικά με τις τεχνικές της προδιαγραφές.

Hyundai Curb Concept

Ένα πρωτότυπο crossover μοντέλο φέρνει στο Ντιτρόιτ η κορεάτικη εταιρεία. Πλήρη στοιχεία για το Curb Concept δεν έχουν ακόμα δει το φως της δημοσιότητας, παρά μόνο η συγκεκριμένη φωτογραφία που σήμερα σας παραθέτουμε και η πληροφορία ότι τον σχεδιασμό του έχει αναλάβει πλήρως το αντίστοιχο τμήμα της εταιρείας που εδρεύει στην California.

Hyundai Veloster

Η Hyundai επανέρχεται δυναμικά στην κατηγορία των προσιτών κουπέ αυτοκινήτων παρουσιάζοντας επί αμερικανικού εδάφους τη νέα τους πρόταση, η οποία βασίζεται στο πρωτότυπο Veloster που είδαμε για πρώτη φορά το 2007.

Jeep Compass

Αλλαγές και για το Compass της αμερικάνικης Jeep στο Ντιτρόιτ, με τις σημαντικότερες να αφορούν στη σχεδίαση και στο νέο πλην όμως προαιρετικό σύστημα τετρακίνησης. Το Compass, που ως γνωστόν αποτελεί το alter ego του Patriot, μοιάζει πλέον περισσότερο στο Grand Cherokee, επιλογή που σίγουρα αναβαθμίζει την παρουσία του, ωστόσο όμως… μπερδεύει του απανταχού αγοραστές.

Kia KV7

Το νέο KV7 είναι ένα 7θέσιο crossover μοντέλο, με φουτουριστική εξωτερική σχεδίαση, το οποίο αναμένεται να αποτελέσει τη «βάση» για ένα αντίστοιχο -σε φιλοσοφία και αισθητική- νέο μοντέλο ευρείας παραγωγής της Kia.

Mercedes C-Class facelift

Το πολυτελές μοντέλο της Mercedes διαθέτει αρκετές αλλαγές στην εσωτερική και εξωτερική του σχεδίαση (νέα υλικά, οθόνη πολλαπλών ενδείξεων, νέα φώτα τεχνολογίας LED στις πλούσιες εκδόσεις, πιο τονισμένη γρίλια και ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες και αλουμινένιο καπό).

Mini Paceman

Πρόκειται για ένα concept car που βασίζεται στο νέο SUV μοντέλο της Mini (Countryman), από το οποίο δανείζεται πολλά στοιχεία της εξωτερικής του περιβολής, κυρίως στο εμπρός μέρος.

Porsche 918 RSR

Ακολουθώντας το δρόμο που χάραξε με την 911 GT3 R Hybrid, η γερμανική εταιρεία επανέρχεται με τον πλέον δυναμικό τρόπο στο θέμα «οικολογικό αγωνιστικό αυτοκίνητο».

Tesla S

Το υψηλών προδιαγραφών τετράθυρο και αμιγώς ηλεκτρικό της όχημα (Model S) αναμένεται να παρουσιάσει η αμερικάνικη Tesla δείχνοντας σε συνεργασία με την Toyota το μέλλον της αυτοκίνησης. Μέχρι αυτή τη στιγμή, τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας αναφέρουν πως το νέο Tesla S θα ξεκινήσει να παράγεται από τα μέσα του 2012 με ρυθμό 20.000 αντιτύπων σε ετήσια βάση.

Toyota Prius MPV

Ιδιαίτερα σημαντική αναμένεται να είναι η παρουσία του ιαπωνικού κολοσσού στη φετινή Έκθεση του Ντιτρόιτ. Εκεί, η Toyota αναμένεται να διευρύνει τη γκάμα του σημαντικότερου «άσσου» της, του υβριδικού Prius, παρουσιάζοντας την σαφώς πιο οικογενειακή έκδοση MPV.

VW Passat

Όπως φαίνεται και από τη σχετική φωτογραφία που δημοσιεύουμε, πρόκειται για ένα κλασσικό οικογενειακό αυτοκίνητο της μεσαίας κατηγορίας, με αρκετές όμως διαφορές σε σχέση με το «δικό μας» ευρωπαϊκό Passat.