Μετά από μια 10ετή οικονομική κρίση, με αποκορύφωμα την περίοδο 2015-2019, η οποία έπληξε όχι μόνον την οικονομία της Ελλάδας αλλά και την εμπιστοσύνη των ίδιων των πολιτών προς τους θεσμούς και την πολιτεία και ακολούθως και την εικόνα της χώρας μας συνολικά στο εξωτερικό, κάτι επιτέλους δείχνει να αλλάζει.

Γράφει ο Γιάννης Καλλιάνος*

Μπορεί η περίοδος που διανύουμε σήμερα να μην φείδεται κρίσεων, υγειονομικών και εθνικών, όμως είναι φανερό ότι η διαχείρισή τους από την σημερινή κυβέρνηση λειτουργεί ως συγκολλητική ουσία, αποκαθιστώντας την ενότητα στο εσωτερικό και την χαμένη αξιοπιστία στο εξωτερικό. 

Το νέο μοντέλο άσκησης ηγεσίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, δοκιμάστηκε εξαρχής στα δύσκολα και σε  πολλαπλά μέτωπα. Από την αντιμετώπιση της πανδημίας μέχρι την αναχαίτιση της τουρκικής επιθετικότητας, η οποία «ξεδιπλώθηκε» από τον Έβρο μέχρι την Ανατολική Μεσόγειο.

Και στα δύο μέτωπα, η Ελλάδα καταφέρνει όχι μόνο να σημειώνει νίκες αλλά να αποτελέσει και το παράδειγμα για άλλες χώρες αποδεικνύοντας στην πράξη οτι η πατρίδα μας και σήμερα μπορεί και συνεχίζει να εμπνέει, όπως πολύ εύστοχα σημείωσε άλλωστε και ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμμανουέλ Μακρόν, με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης, είναι η επόμενη μέρα και η μετατροπή των προκλήσεων του σήμερα σε ευκαιρίες για το αύριο. Το στοίχημα είναι 200 χρόνια μετά από την Εθνική Παλιγγενεσία, η Ελλάδα με αυτοπεποίθηση να οραματιστεί τις επόμενες δεκαετίες, κάνοντας άλμα προς τα εμπρός.

Η ψηφιοποίηση του κράτους και η προσέλκυση σημαντικών επενδύσεων και μάλιστα επενδύσεων τεχνολογίας όπως της Amazon και της Microsoft, δημιουργούν τις βάσεις για μια διαφορετική Ελλάδα, η οποία θα αποτελεί κυψέλη καινοτομίας.

Ενώ όμως όλα γύρω αλλάζουν, δυστυχώς κάτι παραμένει διαχρονικά σταθερό. Η εμμονή της αριστεράς και της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να κοιτούν σταθερά…προς τα πίσω, σε ο,τι μας διχάζει και μας κρατά στάσιμους, αντιδρώντας σε κάθε μεταρρύθμιση, σε κάθε πρωτοβουλία που αποτελεί ώθηση προς το μέλλον.

Την ίδια ώρα που επενδυτές, αγορές και σύμμαχοι δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην χώρα μας, επενδύοντας οικονομικά και γεωπολιτικά στην Ελλάδα, κάποιοι στο εσωτερικό συνεχίζουν να επενδύουν στην μιζέρια και τον διχασμό.

Η κοινωνία όμως έχει προσπεράσει προ πολλού τις ιδεοληψίες τους και ενωμένη προχωράει μπροστά προκειμένου να διεκδικήσουμε μια καλύτερη εκδοχή της χώρας μας, η οποία θα διαπνέεται από εθνική αυτοπεποίθηση, όπως αυτήν εξέπεμψε άλλωστε η ελληνική κυβέρνηση πριν λίγες ημέρες στην Άγκυρα. 

Αυτοπεποίθηση που πηγάζει από το δίκαιο των θέσεων μας, την βαθιά πίστη στις δυνάμεις μας και την ισχυροποίηση των συμμαχιών μας. Η εποχή της φοβικότητας και της μιζέριας έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

*Γιάννης Καλλιάνος, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας