Ελεύθερος αφέθηκε τελικά ο Βρετανός που έμενε στην Κύπρο και είχε στραγγαλίσει τη σύζυγό του, η οποία νοσούσε σοβαρά από καρκίνο στο αίμα και φέρεται να του είχε ζητήσει να βάλει τέλος τη ζωή της.

Σύμφωνα με την Telegram, ο συνταξιούχος ανθρακωρύχος Ντέιβιντ Χάντερ μετά ανάγνωση της ετυμηγορίας ξέσπασε σε κλάματα και είπε στους φίλους «είμαι χαρούμενος».

Ο δικαστής Μιχάλης Δρουσσιώτης είπε μετά την ετυμηγορία: «Αγαπούσε τη σύζυγό του για 52 χρόνια και τη φρόντιζε σε δύσκολες στιγμές. Έκανε κάτι που ποτέ πριν δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να κάνει. Η άμεση άφιξη της αστυνομίας και το γεγονός ότι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο τον έσωσε».

Το χρονικό

Το περιστατικό έγινε τον Δεκέμβριο του 2021. Ο ίδιος ισχυρίστηκε, πως η σύζυγος του τον παρακαλούσε να τη σκοτώσει για να απαλλαγεί από την ασθένεια της, ενώ φέρεται να τον ρωτούσε καθημερινά.

«Δεν ήταν απλώς η γυναίκα μου, ήταν η καλύτερή μου φίλη», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «πέντε ή έξι εβδομάδες πριν πεθάνει μου ζητούσε να τη βοηθήσω. Με ρωτούσε περισσότερα κάθε μέρα. Την τελευταία εβδομάδα έκλαιγε και με παρακαλούσε. Κάθε μέρα μου ζητούσε λίγο πιο έντονα να το κάνω».

Μάλιστα, προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή του, εφόσον στραγγάλισε τη σύζυγό τους, ωστόσο στο σημείο είχαν σπεύσει διασώστες και οι αρχές.