Ένας 76χρονος Βρετανός που ζούσε στην Κύπρο, παραδέχτηκε ότι στραγγάλισε την επί 50 χρόνια 74χρονη σύζυγο του, επειδή έπασχε από καρκίνο στο αίμα και είχε φτάσει σε σημείο να τον «παρακαλάει» για να βάλει τέλος στη ζωή της.

Το περιστατικό έγινε τον Δεκέμβριο του 2021 με τον Ντέιβιντ Χάντερ να βρίσκεται ήδη 19 μήνες στη φυλακή, περιμένοντας να ολοκληρωθεί η δίκη του για την Τζάνις, που ήταν σύζυγος του.

Το BBC αναφέρει ότι η μεριά του ισχυρίζεται πως πρόκειται για υποβοηθούμενη αυτοκτονία, όπως και η κόρη του, η οποία έγινε «εν βρασμώ». Ωστόσο, οι εισαγγελείς διαφωνούν, επειδή ο άντρας ομολόγησε την πράξη, λίγο μετά την απόπειρα αυτοκτονίας που φέρεται να έκανε, εφόσον είχε σκοτώσει τη σύζυγο του.

«Όσο και να προσπαθήσει να κρατήσει ψηλά το κεφάλι, είναι συντετριμμένος», είπε η κόρη του.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε, πως η σύζυγος του τον παρακαλούσε να τη σκοτώσει για να απαλλαγεί από την ασθένεια της, ενώ φέρεται να τον ρωτούσε καθημερινά.

«Δεν ήταν απλώς η γυναίκα μου, ήταν η καλύτερή μου φίλη», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «πέντε ή έξι εβδομάδες πριν πεθάνει μου ζητούσε να τη βοηθήσω. Με ρωτούσε περισσότερα κάθε μέρα. Την τελευταία εβδομάδα έκλαιγε και με παρακαλούσε. Κάθε μέρα μου ζητούσε λίγο πιο έντονα να το κάνω».