Υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με τη συμφωνία που έκλεισε ο ηγέτης της μισθοφορικής ομάδας Βάγκνερ, Γιεβγκένι Πριγκόζιν, για να τερματιστεί η ανταρσία, καθώς και για το τι θα συμβεί στη συνέχεια. Ένα από τα πράγματα που δεν γνωρίζουμε είναι πού βρίσκεται ο Πριγκόζιν αυτή τη στιγμή, σημειώνει το BBC.

Τελευταία φορά τον είδαν σε ένα αυτοκίνητο να φεύγει από το Ροστόφ αργά το Σάββατο. Πρόκειται για την πόλη στη νότια Ρωσία, την οποία ισχυριζόταν ότι ήλεγχε για μια ημέρα. Χαμογέλασε καθώς έσφιγγε τα χέρια με μερικούς κατοίκους της περιοχής.

Ο επόμενος προορισμός του τώρα υποτίθεται ότι είναι η Λευκορωσία, μετά από μια συμφωνία που φέρεται να μεσολάβησε από τον ισχυρό ηγέτη της χώρας αυτής Αλεξάντερ Λουκασένκο, βασικό σύμμαχο του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Αλλά ο Πριγκόζιν έχει έκτοτε κρατήσει χαμηλούς τόνους για το άμεσο δρομολόγιό του.

Μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων είναι επί του παρόντος σε ισχύ στη νοτιοδυτική Ρωσία, πράγμα που σημαίνει ότι τα πλησιέστερα λειτουργικά αεροδρόμια στο Ροστόφ είναι στο Βόλγκογκραντ και στο Σότσι – αλλά το καθένα απέχει περίπου 400 χιλιόμετρα.

Ο Πριγκόζιν θα μπορούσε θεωρητικά να ταξιδέψει με αυτοκίνητο ή τρένο – αλλά είναι πολύ μακριά μέχρι τη Λευκορωσία, καθώς πρέπει να παρακάμψει την Ουκρανία.