Σε κατάσταση συναγερμού μπαίνει η Μόσχα μετά την εξέγερση της ομάδας Βάγκνερ με τον δήμαρχο της πόλης να καλεί τους πολίτες να μην πάνε στην εργασία τους τη Δευτέρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Sky News, ο δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν, δήλωσε πως οι πολίτες της ρωσικής πρωτεύουσας δεν πρέπει να πάνε στις εργασίες τους τη Δευτέρα, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι.

Ο Σεργκέι Σομπιάνιν είπε ότι θα είναι “μη εργάσιμη ημέρα” με εξαίρεση το στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα και τις υπηρεσίες της πόλης.

«Σας ζητώ να αποφύγετε να ταξιδεύετε στην πόλη όσο το δυνατόν περισσότερο», είπε. «Η κατάσταση είναι δύσκολη», είπε ο κ. Σομπιάνιν, προσθέτοντας ότι «οι υπηρεσίες της πόλης βρίσκονται σε επιφυλακή».

Σήμερα το πρωί, ο Πριγκόζιν δήλωσε την πρόθεσή του να κινηθεί προς τη Μόσχα και οι δυνάμεις του έχουν προχωρήσει περίπου 200 μίλια προς την πρωτεύουσα.

Οδοφράγματα έχουν στηθεί στην περίμετρο της Μόσχας ενώ αφίσες πρόσληψης Wagner έχουν γκρεμιστεί από τους δρόμους της πρωτεύουσας.

Τα μέτρα που επιβάλλονται στη Μόσχα σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις θα είναι τα εξής:

– Περιορισμός μετακινήσεων
– Παρακολούθηση ή περιορισμός των επικοινωνιών
– Έρευνα ατόμων και οχημάτων
– Εκκένωση κτιρίων όπου χρειαστεί

Έχει αποφασιστεί ακύρωση δημοσίων εκδηλώσεων για μία εβδομάδα μέχρι την 1η Ιουλίου ενώ στα ειδικά μέτρα περιλαμβάνεται και σειρά κυκλοφοριακών ρυθμίσεων. 

Επίσης πραγματοποιούνται εκκενώσεις δημοσίων κτιρίων σε όλη τη Μόσχα, καθώς όπως αναφέρει το BBC Russia, στη Μόσχα εκκενώνονται μουσεία κοντά στο Κρεμλίνο.

Υπήρξαν αναφορές τις τελευταίες ώρες για την εκκένωση της Πινακοθήκης Τρετιακόφ, του Μουσείου Πούσκιν και του Πολιτιστικού Οίκου GES.

Παράλληλα, εκκενώθηκαν και τα εμπορικα κέντρα Mega Belaya Dacha και Kvartal.