Οι κακές καιρικές συνθήκες εξακολουθούν να προκαλούν χάος στους ταξιδιώτες των Χριστουγέννων στη Γερμανία, όπου περίπου 700 άνθρωποι υποχρεώθηκαν να περάσουν πολλές ώρες τη νύχτα μέσα στα βαγόνια πέντε τρένων που ακινητοποιήθηκαν μεταξύ Βερολίνου και Αννόβερου εξαιτίας του πάγου στις καλωδιώσεις του σιδηροδρομικού δικτύου.

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και δέκα τραυματίστηκαν σε καραμπόλα στην οποία ενεπλάκησαν 51 οχήματα και σημειώθηκε στον αυτοκινητόδρομο Α9, ο οποίος συνδέει το Βερολίνο με το Μόναχο, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας.

Το αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ, στη βορειοδυτική Γερμανία, έκλεισε σήμερα το πρωί εξαιτίας του χιονιού και από τις 335 προγραμματισμένες πτήσεις ακυρώθηκαν περίπου οι 65.

Ο πάγος έπληξε και το οδικό σύστημα της χώρας με πολλούς δρόμους και αυτοκινητοδρόμους να είναι αδιάβατοι. Οι αρχές προειδοποίησαν όσους ταξιδεύουν να αναμένουν πολύωρες καθυστερήσεις στις μετακινήσεις τους.

Οι Γερμανοί περιμένουν να κάνουν λευκά Χριστούγεννα καθώς από σήμερα αναμένονται νέες χιονοπτώσεις και νέα πτώση της θερμοκρασίας.