To κλίμα εχθές στις Βρυξέλλες ήταν ιδιαίτερα υποστηρικτικό απέναντι στον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής που ξεκίνησε χθες Πέμπτη (09/02) είχαν στην κορυφή της ατζέντας τους την οικονομία της ΕΕ, το μεταναστευτικό και τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

«Η Ουκρανία θα γίνει μέλος της Ε.Ε.» τόνισε στην ομιλία του από το βήμα του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες και λίγο πριν παραστεί στη Σύνοδο Κορυφής, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα προς τα κράτη μέλη της Ε.Ε., για τη στήριξη της χώρας του στον αγώνα της κατά της Ρωσίας και πολλοί ηγέτες έσπευσαν να του μιλήσουν και να ανταλλάξουν θερμή χειραψία μαζί του. Μία από αυτούς, η Σάνα Μαρίν που αγκάλιασε τον Ουκρανό πρόεδρο και μίλησε μαζί του πριν ξεκινήσει η Σύνοδος.

Οι Βρυξέλλες είναι το τελευταίο στάδιο της διπλωματικής του εκστρατείας του Ουκρανού Προέδρου, μετά τις επισκέψεις στο Λονδίνο και το Παρίσι, με στόχο να πείσει τη Δύση να στείλει περισσότερα όπλα στην Ουκρανία.

Η Μαρίν έβγαλε και μια σέλφι με τον Ζελένσκι, την οποία ανέβασε σε story στο Instagram. «Ευχαριστούμε πρόεδρε Ζελένσκι για τη σημαντική συζήτηση στις Βρυξέλλες. Είμαστε Ευρώπη» έγραψε η πρωθυπουργός της Φινλανδίας.