Θα συνεχίσει η ισραηλινή κυβέρνηση τις προσπάθειες για ειρήνευση στη Μέση Ανατολή, παρά το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι έμμεσες διαπραγματεύσεις με τους Παλαιστίνιους, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου. «

Η αναζήτηση της ειρήνης είναι σημαντική και η κυβέρνησή μου θα
συνεχίσει να προχωρά προς αυτό τον στόχο. Θέλουμε ειρήνη επειδή δεν
θέλουμε πόλεμο», τόνισε.

Σε παρόμοιο μήκος κύματος και ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Σαλάμ Φαγιάντ που δήλωσε στην ισραηλινή τηλεόραση ότι οι δύο πλευρές «δεν πρέπει να παραιτηθούν» και πρέπει να προχωρήσουν ώστε να λύσουν βασικά ζητήματα.

Ο Φαγιάντ από τη μεριά του επεσήμανε σε μία σπάνια συνέντευξή του σε ισραηλινό τηλεοπτικό σταθμό που μεταδόθηκε το Σάββατο ότι εκτιμά πως είναι δυνατό να προχωρήσει αυτή η διαδικασία παρά το αδιέξοδο και κάλεσε σε νέες συνομιλίες για τα βασικά ζητήματα.

«Δεν πρέπει να αποθαρρυνθούμε επειδή έχουμε αποτύχει στο παρελθόν, δεν πρέπει να παραιτηθούμε», δήλωσε ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός στο τηλεοπτικό δίκτυο Channel 2.

Ο Αμερικανός απεσταλμένος για τη Μέση Ανατολή Τζορτζ Μίτσελ πραγματοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα περιοδεία στην περιοχή με στόχο την επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών.

Δύο από τους βοηθούς του Μίτσελ έχουν φτάσει τώρα στην περιοχή για να ερευνήσουν με ποιους τρόπους θα μπορέσουν να ξεκινήσουν και πάλι οι διαπραγματεύσεις, όπως μεταδίδουν τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.